Πιτσιλής σε Σύνοδο ΟΟΣΑ: Ζητούμενο η αύξηση στην είσπραξη φόρων

Στην 16η Σύνοδο των Φορολογικών Διοικήσεων του ΟΟΣΑ από όλο τον κόσμο, συμμετείχε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, εκπροσωπώντας της Ελλάδα.

Ο κ. Πιτσιλής συμμετείχε σε δύο θεματικές, στις οποίες παρουσίασε τα στοιχεία του φορολογικού χρέους στην Ελλάδα, την εξέλιξή του κατά την τελευταία δεκαετία, καθώς και τη σημαντική βελτίωση στην εισπραξιμότητα.

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ παρουσίασε τις στρατηγικές κατευθύνσεις των διαδικασιών είσπραξης, που περιλαμβάνουν τη δημιουργία δύο Κέντρων Βεβαίωσης και Είσπραξης Εσόδων, σε Αττική και Θεσσαλονίκη, την ανάπτυξη ειδικότερων μεθόδων είσπραξης, ανάλογα με το είδος, το ύψος και τη συχνότητα των οφειλών, και με έμφαση στην πρόληψη, μέσω της έγκαιρης υπενθύμισης των οφειλετών για τις υποχρεώσεις τους.

Όπως είπε ο κ. Πιτσιλής, «Είναι σημαντικό ότι αναγνωρίζεται διεθνώς η ανάγκη της αύξησης της είσπραξης των οφειλών, αποτρέποντας φαινόμενα στρατηγικών κακοπληρωτών, και επενδύοντας στην πρόληψη. Γι’ αυτό και εργαζόμαστε πάνω στην ενίσχυση της φορολογικής υπευθυνότητας, της οικειοθελούς συμμόρφωσης, της εμπιστοσύνης και της διευκόλυνσης των πολιτών και των επιχειρήσεων, ώστε και αυτοί – από την πλευρά τους – να είναι συνεπείς».

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ είχε συναντήσεις με ομολόγους του από ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες, οι οποίοι δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το myDATA.

Μιλώντας στο κλείσιμο του συνεδρίου, ο κ. Πιτσιλής ανακοίνωσε τη διεξαγωγή της επόμενης Συνόδου, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, τον Νοέμβριο του 2024.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος