Συνεχίζεται η απεργία των λιμενεργατών στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Την επομένη της έγκρισης από τους μετόχους της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ στην κινεζική COSCO, ένα από τα 8 κρουαζιερόπλοια που αναμένονταν, άλλαξε πλεύση από Πειραιά και κατέπλευσε στο λιμάνι του Λαυρίου.
Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν 7 κρουαζιερόπλοια, με 9.400 επιβάτες.
Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς των αποσκευών από επιβάτες μεγάλη ηλικίας, επιτρέπεται η είσοδος σε ταξί και πούλμαν κοντά στα κρουαζιερόπλοια προκειμένου να διευκολυνθούν.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Λιμενεργατών Νίκος Γεωργίου τονίζει ότι “οι εργαζόμενοι περιφρουρούν επί 17 ημέρες την απεργιακή κινητοποίηση στο λιμάνι” ενώ σε ερώτηση αν πρόκειται να εμποδιστεί η τροφοδοσία πλοίων η μεταφορά αποσκευών από τα πληρώματα των κρουαζιερόπλοιων είπε ότι “σε καμία περίπτωση δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο αλλά ούτε πρόκειται να γίνει”.
Σχολιάζοντας την επιστολή του υπουργού Ναυτιλίας Θ.Δρίτσα για τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων, ο κ. Γεωργίου είπε ότι “ο Γενικός Κανονισμός Εργασίας των εργαζομένων θα πρέπει να μπει σε άρθρο στο κυρωτικό νόμο στη βουλή με την οποία θα δοθεί το λιμάνι στην Cosco”.
«Υπάρχει μικρή ταλαιπωρία για τους επιβάτες, αλλά δεν ξέρουμε πως θα το εκλάβουν οι εταιρείας του κλάδου» τόνισε στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών και Κρουαζιερόπλοιων Ναυτιλίας Θεόδωρος Κόντες , επισημαίνοντας ότι “εν’όψει της άφιξης στις 20 Ιουνίου κρουαζιερόπλοιου της Carnival Vista με 4.000 επιβάτες στο λιμάνι του Πειραιά στελέχη της εταιρείας ερευνούν εναλλακτικό λιμάνι μετεπιβίβασης».
Στη Θεσσαλονίκη, βουλευτές της ΝΔ αποδοκιμάστηκαν από λιμενεργάτες, οι οποίοι χαρακτήρισαν “εμπαιγμό” την επίσκεψη του κλιμακίου.
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ-1, ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος