Aισιοδοξία Ζάεφ ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα κυρωθεί από την ελληνική Βουλή (video)

Σκόπια, Ανταπόκριση Νίκος Φραγκόπουλος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Συμφωνία των Πρεσπών εξασφάλισε πλειοψηφία από την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της ελληνικής Βουλής, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξή του στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων “ALSAT-M”.

Ο Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα κυρωθεί και από την ολομέλεια της ελληνικής Βουλής, τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα, εξέφρασε την προσδοκία, όταν το πρωτόκολλο προσχώρησης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ εισέλθει στην ελληνική Βουλή για κύρωση (κάτι που το προσδιόρισε για τα μέσα Φεβρουαρίου, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες), να εγκριθεί με ακόμη μεγαλύτερη ψηφοφορία, καθώς, όπως είπε, στην περίπτωση αυτή θα αναγράφεται το νέο όνομα της χώρας του, «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Τέλος, ο Ζόραν Ζάεφ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, όταν ολοκληρωθούν όλες οι σχετικές διαδικασίες με τη Συμφωνία των Πρεσπών, να έχει μία συνάντηση την άνοιξη με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, είτε στα Σκόπια είτε στην Αθήνα. Η πιθανή αυτή συνάντηση, όπως είπε, θα εξαρτηθεί και από τις υποχρεώσεις των δύο, που απορρέουν από την προεκλογική περίοδο στις δύο χώρες (προεδρικές εκλογές στην πΓΔΜ και εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο, όπως και αυτοδιοικητικές εκλογές στην Ελλάδα).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος