«Πευκοσουσούρα»- Το μέλι Χαλκιδικής που επιδιώκει να λάβει πιστοποίηση ΠΟΠ

Ονομασία προστατευόμενης προέλευσης διεκδικεί το μέλι πευκοσουσούρα στη Χαλκιδική. Σε σύσκεψη που έγινε στην αντιπεριφέρεια τονίστηκαν τα χαρακτηριστικά του μοναδικού αυτού προϊόντος με υψηλή διατροφική αξία.

Το μέλι πευκοσουσούρα που παράγεται στα δάση της είναι μοναδικό και παγκοσμίως γνωστό για την υψηλή διατροφική του αξία.

Στην πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της αντιπεριφέρειας Χαλκιδικής συμμετείχαν μεταξύ άλλων ειδικοί επιστήμονες από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα αναλάβουν την αποστολή δειγμάτων.

Κάθε χρόνο η Χαλκιδική δέχεται εκατομμύρια τουρίστες την θερινή σεζόν. Δοκιμάζουν το ελληνικό μέλι και το διαφημίζουν στο εξωτερικό. Οι μελισσοκόμοι τονίζουν ότι εάν το προϊόν γίνει ΠΟΠ (προστατευόμενη ονομασία προέλευσης), θα καταφέρει να εισβάλλει δυναμικές και στις ξένες αγορές.

Η αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής προγραμματίζει ημερίδα στην οποία θα λάβουν μέρος όλοι οι μελισσοκόμοι της περιοχής, ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για τη διεκδίκηση της προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης.

Ρεπορτάζ: Κλέλια Κλουντζού

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος