Πέθανε ο ντράμερ των Earth, Wind & Fire, Φρεντ Γουάιτ

Array

Ο ντράμερ των Earth, Wind & Fire Φρεντ Γουάιτ πέθανε σε ηλικία 67 ετών. Τη δυσάρεστη είδηση μοιράστηκε ο 71χρονος αδελφός του Βερντάιν Γουάιτ, ο οποίος ήταν ιδρυτής και μπασίστας του συγκροτήματος την Κυριακή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το ροκ συγκρότημα Earth, Wind & Fire, το οποίο άνθησε κατά τις δεκαετίες του 1970 και του 1980 και συνέχισε να περιοδεύει για δεκαετίες μετά, είχε ιδιαίτερες επιτυχίες με τα τραγούδια September, Shining Star και After The Love Is Gone.

Οι Earth, Wind & Fire έχουν πουλήσει πάνω από 90 εκατομμύρια δίσκους και θεωρούνται ένα από τα πιο δημοφιλή συγκροτήματα όλων των εποχών. Το συγκρότημα μπήκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 2000.

Ο αδελφός του Βερντάιν μοιράστηκε το ακόλουθο μήνυμα: «Αγαπημένη οικογένεια, φίλοι και θαυμαστές, η οικογένειά μας είναι θλιμμένη σήμερα λόγω απώλειας ενός εκπληκτικού και ταλαντούχου μέλους της οικογένειας, του αγαπημένου μας αδελφού Frederick Eugene “Freddie” White. Πήγε να συναντήσει τους αδελφούς μας Μορίς, Μόντε και Ρόναλντ στον ουρανό και τώρα τπαίζει ντράμς  με τους αγγέλους».

Ο Φρεντ γεννήθηκε στο Σικάγο και άρχισε να περιοδεύει από την ηλικία των 15 ετών για ένα συγκρότημα που ονομαζόταν The Salty Peppers. Οι Salty Peppers μετατράπηκαν σε Earth, Wind & Fire το 1974.

Στην εμφάνιση τους η Earth, Wind & Fire ήταν ένα από τα πιο δυναμικά συγκροτήματα που βγήκαν από τη δεκαετία του 1970, καθώς είχαν αρκετές επιτυχίες που περιλάμβαναν τζαζ, R&B, σόουλ, φανκ, ντίσκο και ποπ. Το συγκρότημα ιδρύθηκε στο Σικάγο το 1969 από τον Μόρις Γουάιτ.

Ο Λένι Κράβιτζ μοιράστηκε ένα αφιέρωμα στο Instagram: «Στέλνω την αγάπη μου και τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου σε εσάς και την οικογένειά σας. Ήμουν τυχερός που βρέθηκα στην παρουσία του και χαρούμενος που επηρεάστηκα από αυτόν. Ένας αληθινός βασιλιάς. Αναπαύσου στη δύναμη».

Το ομώνυμο άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 1971 έκανε θραύση και το The Need Of Love ακολούθησε με μια τζαζ αίσθηση.

Το 1972, οι ιδρυτές αναδιοργάνωσαν το συγκρότημα προσθέτοντας την τραγουδίστρια Έλεν Ντέιβις, τον φλαουτίστα και σαξοφωνίστα Ρον Λόους, τον ρυθμικό κιθαρίστα Ρόλαντ Μπαουτίστα, τον πιανίστα Λάρι Νταν, τον τραγουδιστή Φίλιπ Μπέιλι και τον ντράμερ Ραλφ Τζόνσον. Η Ντέιβις αντικαταστάθηκε από την Τζέσικα Κλιβς.

Στη συνέχεια, αργότερα ο Άντριου μπήκε στη θέση του Λόους. Το συγκρότημα είχε έναν νέο ήχο που το έκανε να ενωθεί.

Και ήταν το τέταρτο ηχογραφημένο άλμπουμ των EW&F, το Head to the Sky, από το 1973 που τελικά κέρδισε κάποιο έδαφος.

Το That’s the Way of the World το 1975 πήγε στο Νο. 1 τόσο στο Billboard 200 όσο και στο Billboard Top Soul Albums charts χάρη στα singles Shining Star και That’s the Way of the World.

Το συγκρότημα επίσης τον περασμένο Απρίλιο, έχασε και τον σαξοφωνίστα τους τον Άντριου Γούλφολκ που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών.

Ο καλλιτέχνης πέθανε αφού πέρασε τα τελευταία έξι χρόνια παλεύοντας με μια ασθένεια, όπως ανέφερε στο Instagram ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Φίλιπ Μπέιλι, ο οποίος είναι ο τραγουδιστής του φαλσέτου.

Ο Μπέιλι έγραψε στο Instagram: «Τον γνώρισα στο Λύκειο και γίναμε γρήγορα φίλοι και συνεργάτες στο συγκρότημα. Το όνομά του ήταν Άντριου Πολ Γούλφολκ. Τον χάσαμε σήμερα». Ήταν ταλαντούχος μουσικός. Ο Γούλφολκ ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος και τους βοήθησε να δημιουργήσουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της δεκαετίας του 1970, όπως τα September, Boogie Wonderland και Shining Star.

Πηγή: DailyMail.co.uk

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος