Πέθανε ο ηθοποιός Μπερτ Γιάνγκ – Γνωστός για τον ρόλο του Πόλι στην ταινία «Ρόκι»

Ο Μπερτ Γιανγκ, ο οποίος κέρδισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ για την ερμηνεία στην ταινία «Ρόκι» δίπλα στον Σιλβέστερ Σταλόνε και συμμετείχε σε περισσότερες από 160 κινηματογραφικές και τηλεοπτικές σειρές πέθανε σε ηλικία 83 ετών.

Γεννημένος στο Κουίνς υπηρέτησε στο Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ τη δεκαετία του 1950 και αργότερα σπούδασε στο Actors Studio του Λι Στράσμπεργκ. Έκανε καριέρα παίζοντας κυρίως «σκληρούς» και Ιταλοαμερικανούς στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Έγινε περισσότερο γνωστός από τον ρόλο του ως Πόλι Πενίνο στην ταινία Ρόκι του 1976, υποδυόμενος τον αλκοολικό χασάπη και φίλο του πρωταγωνιστή Σιλβέστερ Σταλόνε που ερμηνεύσε τον ρόλο του Ρόκι Μπαλμπόα.

Ο Σταλόνε σε ανάρτησή του για τον πρώην συμπρωταγωνιστή του, ανέφερε ότι ο Γιάνγκ ήταν ένας «σημαντικός φίλος».

«Ησουν ένας απίστευτος άνθρωπος και καλλιτέχνης, θα λείψεις πολύ και σε εμένα αλλά και στον κόσμο», έγραψε στο Instagram.

Ο Γιάνγκ επέστρεψε στον ρόλο του Πόλι και για τα έξι πρωτότυπα σίκουελ του «Ρόκι». Αλλες ταινίες στις οποίες συμμετείχε είναι οι «Chinatown», «The Pope of Greenwich Village» και «Once Upon a Time in America». Επιπλέον, εμφανίστηκε σε τηλεοπτικές σειρές, από το «MAS*H» και το «The Rockford Files» μέχρι το «Law & Order».

Με πληροφορίες από Guardian και New York Times

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος