Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Σαββίδης

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών αποχαιρετά με οδύνη τον Γιώργο Σαββίδη, που έφυγε χθες τη νύχτα, ξαφνικά, από τη ζωή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομοσπονδίας, ο Γ. Σαββίδης, μία πληθωρική προσωπικότητα, σφράγισε την πορεία της ΠΟΕΣΥ από την ίδρυσή της μέχρι τα τελευταία χρόνια. Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της ΠΟΕΣΥ και την υπηρέτησε με σθένος, πίστη, μαχητικότητα και αποτελεσματικότητα, επί πολλά χρόνια, ως Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας

Έδωσε τον καλύτερο εαυτό του σε όλους τους αγώνες που κυριάρχησαν στον δημοσιογραφικό χώρο όλα αυτά τα χρόνια, όπως το άνοιγμα της ΕΡΤ και το Αγγελιόσημο.

Πάντα αγαπητός, πάντα αποδεκτός, όχι μόνο από τα μέλη των Διοικήσεων της ΠΟΕΣΥ αλλά και των Ενώσεων μελών της και απ’ όλους τους συναδέλφους του στις εφημερίδες που εργάστηκε επί σειρά ετών, από νεαρός συντάκτης ως διευθυντικό στέλεχος

Το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και την υπόσχεση ότι θα τον θυμάται πάντοτε.

Αντίο αγαπημένε Γιώργο, πάντα θα είσαι στην καρδιά μας με σεβασμό και αγάπη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΣΗΕΑ:

«Ο Γιώργος Σαββίδης γεννήθηκε στo Κερατσίνι τo 1938. Μετά το πέρας των γυμνασιακών του σπουδών φοίτησε στην Πάντειο Σχολή. Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε ως πειραϊκός συντάκτης στην εφημερίδα “ΑΥΓΗ” το 1962, όπου και παρέμεινε έως το 1967. Την περίοδο της Δικτατορίας εντάχθηκε στο ΠΑΜ και εργάστηκε για την έκδοση της αντιστασιακής εφημερίδας “ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ”. Από το 1974 εργάζεται στην εφημερίδα “ΑΥΓΗ” ως συντάκτης ύλης ενώ το 1978 εντάσσεται στη δημοσιογραφική ομάδα της “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ”. Από το 1982 έως το 1989 υπήρξε αρχισυντάκτης της εφημερίδας, ενώ, έως το 1995, διετέλεσε διευθυντής σύνταξης της “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ”. Στην ίδια εφημερίδα εργάστηκε τα τελευταία χρόνια της καριέρας του, ως σύμβουλος έκδοσης και αρθρογράφος.

Όπως σημειώνει η ΕΣΗΕΑ «ο Γιώργος Σαββίδης υπήρξε ένας διακεκριμένος συνάδελφος που εργάστηκε σκληρά για 50 ολόκληρα χρόνια. Υπήρξε αρθρογράφος για 25 χρόνια στην “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ”, με τη μόνιμη προσωπική του στήλη “ΓΝΩΜΗ”. Στην αρθρογραφία του, πέραν των πολιτικών θεμάτων, ασχολήθηκε εντατικά με το θέμα της ελευθεροτυπίας, της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και των παραβιάσεών της, συντάσσοντας περισσότερα από 200 άρθρα και μελέτες επί των θεμάτων αυτών. Είχε έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα, καθώς υπήρξε μέλος των Πειθαρχικών Συμβουλίων της Ενώσεως, μέλος του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ και τέλος, Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ. Υπήρξε ο εμπνευστής του όρου “Αυριανισμός” και ένας από τους εισηγητές για τη σύνταξη του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ. Το 1995, τιμήθηκε με το βραβείο του Ιδρύματος Μπότση «για τη συνεχή αρθρογραφία για τα ΜΜΕ, με στόχο την αναβάθμισή τους και το σεβασμό στη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Συνάδελφος ευγενής, εργατικός και έντιμος, διέγραψε μια λαμπρή διαδρομή με καθαρή επαγγελματική συνείδηση. Αυτός ήταν, άλλωστε, και ο λόγος, που οι συνάδελφοι τον τίμησαν επανειλημμένα με την ψήφο τους».

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως αποχαιρετά τον άξιο συνάδελφο, συλλυπείται τη λατρεμένη του σύζυγο Κυριακή, τους οικείους του και ιδιαίτερα τον μονάκριβο γιο του Χάρη, ο οποίος συνεχίζει στα βήματα του πατέρα του» καταλήγει η ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται, η κηδεία του θα γίνει αύριο Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020, στις 12 το μεσημέρι στο νεκροταφείο Αμαρουσίου, ενώ η οικογένεια επιθυμεί, αντί στεφάνων, την ενίσχυση της δομής «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος