Πέντε οι πυρκαγιές σε εξέλιξη στη Μακεδονία

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Τορώνη, στην Σιθωνία Χαλκιδικής, ξέσπασε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι. Σύμφωνα με το Γραφείο Ενημέρωσης του Πυροσβεστικού, από τις 16.45 το απόγευμα, επιχειρούν πλέον αυξημένες δυνάμεις, με 57 στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και 20 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων και ένα αεροσκάφος τύπου Canadair.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά, που ξέσπασε στις 12.35 το μεσημέρι σε χορτολιβαδική έκταση στη Δημοτική Ενότητα Γαλλικού στο Κιλκίς. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 11 οχήματα κι ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ελικόπτερο πραγματοποιεί ρίψεις νερού από αέρος. Περίπου στις 19.00 μ.μ, η φωτιά αναζωπυρώθηκε και έκαιγε σε δύο μέτωπα.

Τρία ήταν γύρω στις 15.30 τα πύρινα μέτωπα στη Δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με την Πυροσβεστική: η πυρκαγιά στα όρια του Διλόφου και Πενταλόφου Κοζάνης και Σαμαρίνας Γρεβενών που κατακαίει δασική έκταση και δύο φωτιές σε Δεσκάτη και στην περιοχή του Πολυμύλου, στη δημοτική ενότητα Ελλησπόντου. Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στην Οινόη Κοζάνης.

ΠΗΓΗ: ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος