Πέντε αγνοούμενοι από εναέρια σύγκρουση πολεμικών αεροσκαφών στην Ιαπωνία-Εντοπίστηκαν άλλοι δύο

Μοιραία στάθηκε, όπως όλα δείχνουν, για τα πληρώματα δύο αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών η άσκηση ανεφοδιασμού του ενός με καύσιμα. Τα αεροσκάφη συγκρούστηκαν στον αέρα στα ανοικτά των ακτών της Ιαπωνίας , πέντε πεζοναύτες αγνοούνται, δύο περισυνελέγησαν.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας, το πολεμικό ναυτικό έχει εντοπίσει δύο από τους επτά πεζοναύτες, που επέβαιναν στο αεροσκάφος – ένα μαχητικό F/A 18 Hornet και ένα αεροσκάφος ανεφοδιασμού με καύσιμα εν πτήσει KC-130 Hercules – την ώρα του συμβάντος.
Ο ένας εκ των δύο νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στη βάση Ιβακούνι, ενώ ο δεύτερος βρέθηκε περίπου 10 ώρες μετά τη σύγκρουση και περισυνελέγη από σκάφος του ιαπωνικού πολεμικού ναυτικού, ανέφερε το υπουργείο. Δεν έχουν γίνει γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες για τον δεύτερο πεζοναύτη. Οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπόλοιπων πέντε.

Ο χειριστής που διασώθηκε ήταν μέλος του διμελούς πληρώματος του αμερικανικού μαχητικού, ανέφερε ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας Τακέσι Ιουάγια κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση.

Το Σώμα των Πεζοναυτών ανακοίνωσε ότι το περιστατικό συνέβη περί τις 02:00 τοπική ώρα (περί τις 19:00 της Τετάρτης ώρα Ελλάδας) περίπου 320 χιλιόμετρα ανοικτά των ιαπωνικών ακτών, κατά τη διάρκεια «προγραμματισμένης, τακτικής εκπαιδευτικής άσκησης».

Πηγή :  ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP, Sputnik

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος