Πεντάγωνο: Οι πτήσεις αμερικανικών drones πάνω από τη Λωρίδα της Γάζας ανεστάλησαν κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναστείλει τις πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκάφων (drones) πάνω από τη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, επιβεβαίωσε απόψε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

«Στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, δεν διεξάγουμε πτήσεις ISR (σ.σ. Συλλογής Πληροφοριών, Παρακολούθησης και Αναγνώρισης). Έχουν ανασταλεί επί του παρόντος», ανέφερε ο ταξίαρχος της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας Πάτρικ Ράιντερ σε συνέντευξη Τύπου.

Αμερικανικά drones εκτελούσαν μέχρι πρότινος πτήσεις πάνω από τη Λωρίδα της Γάζας προκειμένου να ενισχύσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό αμερικανών ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος