Πενηντάφυλλη βασιλόπιτα Λέσβου: Το παραδοσιακό έδεσμα των Χριστουγέννων

Array

Η πενηντάφυλλη βασιλόπιτα της Λέσβου, είναι ένα από τα κύρια εορταστικά εδέσματα του νησιού, την περίοδο των Χριστουγέννων. Απαιτεί 5 με 6 ώρες ψησίματος και συνδυάζει το αλμυρό με το γλυκό.

Για την συνταγή χρειάζονται τέσσερα μεγάλα ποτήρια νερού, περίπου δύο κιλά και 800 γραμμάρια αλεύρι, ένα κιλό ζάχαρη, πολύ λίγο αλάτι, 1,5 κιλό ξερή μυζήθρα, τριμμένη στο πολύ ψιλό του τρίφτη, αβγό και σουσάμι για το γαρνίρισμα, ενώ τα κυριότερα συστατικά είναι η υπομονή και… πολλή αγάπη!

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος