Πειθαρχική δίωξη για παράβαση ποινικού νόμου άσκησε ο Προέδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός κατά του Απόστολου Λύτρα. Η υπόθεση του γνωστού ποινικολόγου έχει παραπεμφθεί προς διερεύνηση στο Πειθαρχικό συμβούλιο του ΔΣΑ.
Ειδικότερα, ο κ. Βερβεσός άσκησε αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη, όπως υποχρεούται από τον Κώδικα περί Δικηγόρων, σε βάρος του ποινικολόγου, μετά την επίσημη ενημέρωση που είχε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ότι σε βάρος του Απόστολου Λύτρα κινήθηκε ποινική διαδικασία σε βαθμό κακουργήματος για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της επίσης δικηγόρου συζύγου του.
Κατά συνέπεια, η υπόθεση πλέον θα διερευνηθεί απευθείας από το Πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και καθίσταται άνευ αντικειμένου και σταματάει η πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα που είχε παραγγείλει ο κ. Βερβεσός στον πρόεδρο του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ζήση Κωνσταντίνου.
Πηγές: ΕΡΤNews, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Άρθρα: Άρειος Πάγος: Ζητεί πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα – ανακριτή που άφησαν ελεύθερο τον Α. Λύτρα
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος