Πέδρο Μαρτίνς: «Μπορούμε να προκριθούμε και αυτό ήρθαμε να κάνουμε»

Ο Πέδρο Μαρτίνς παραδέχθηκε ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο Μπέργκαμο με αποκλειστικό στόχο τη νίκη.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ανέλυσε το σκεπτικό των «ερυθρόλευκων», κατά τη συνέντευξη Τύπου εν όψει του πρώτου αγώνα της φάσης των «16» του Europa League με την Αταλάντα (17/02, 22:00).

Στις δηλώσεις του ο Πορτογάλος τεχνικός στάθηκε στην ποιότητα των «μπεργκαμάσκι», ενώ αρχικά αναφέρθηκε σε αυτά που πρέπει να κάνει διαφορετικά η ελληνική ομάδα σε σύγκριση με το ντέρμπι της περασμένης Κυριακής με την ΑΕΚ.

«Δεν μου άρεσε όπως παίξαμε στο δεύτερο ημίχρονο με την ΑΕΚ. Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, να μην κάνουμε τόσα λάθη.

Να είμαστε πιο συμπαγείς στην άμυνα, να έχουμε μεγαλύτερη αγωνιστική ένταση, καθώς απέναντί μας θα βρούμε μία ομάδα με πολύ καλή φυσική κατάσταση».

Για το ενδεχόμενο αλλαγής των πλάνων από το γεγονός ότι το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στην Ιταλία: «Το εκτός έδρας γκολ δε μετράει, οπότε δεν έχει καμία σημασία αν δίνεις εκτός έδρας το πρώτο ματς.

Η μόνη διαφορά είναι πως παίζουμε μετά από δύο μήνες στην Ευρώπη και έχουμε μεγάλη επιθυμία να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο.

Πλέον θα υπάρχουν και οι οπαδοί στις εξέδρες, οπότε έχουμε μεγάλη επιθυμία να παίξουμε ξανά σε ευρωπαϊκό παιχνίδι».

Αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά της Αταλάντα, σχολίασε: «Είναι μία πολύ γρήγορη ομάδα, δυνατή, που δεν επιτρέπει στον αντίπαλο να πάρει τη μπάλα, ενώ ξεχωρίζει και για τις μεταβιβάσεις της».

Για τα δύο διαφορετικά πρόσωπα που δείχνει η Αταλάντα, εντός και εκτός έδρας, υποστήριξε:

«Πρόκειται για μία ομάδα που έχει εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη. Είναι πολύ δυνατή και δεν μετρά τόσο πολύ τι κάνει εντός έδρας.

Εμείς ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο και θα κοιτάξουμε να εκμεταλλευτούμε τα αδύνατα σημεία της.

Περιμένουμε με μεγάλη όρεξη να ξαναπαίξουμε στην Ευρώπη. Έχουμε ανυπομονησία, αυτή είναι η υπόσχεση που μπορούμε να δώσουμε στον κόσμο μας».

Τι θα ζητούσε από το αυριανό ματς;

«Τη νίκη. Ήρθαμε εδώ για να νικήσουμε και να προκριθούμε. Το πιστεύουμε. Μπορούμε να περάσουμε, το νιώθουμε και αυτό ήρθαμε να κάνουμε».

Για το αν η αλλαγή του κανονισμού του εκτός έδρας γκολ επιδρά ως προς τον τρόπο που θα παίξει ο Ολυμπιακός, απάντησε: «Δεν αλλάζει τα σχέδιά μας. Ο νέος κανονισμός είναι πολύ δίκαιος παρότι λέγεται πως έγινε για να ευνοούνται οι ισχυρές ομάδες.

Έγινε για να ευνοούνται οι καλές ομάδες και νομίζω πως είναι δίκαιος. Στην φάση των ομίλων ο Ολυμπιακός ήταν “θύμα” αυτής της αλλαγής αλλά παρότι μας επηρέασε αρνητικά νομίζω πως είναι δίκαιος ο νέος κανονισμός».

Παπέ Αμπού Σισέ: «Δε θεωρώ ότι υπάρχει φαβορί, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό»

Ο κεντρικός αμυντικός των Πειραιωτών, εκπροσωπώντας τους παίκτες στη συνέντευξη Τύπου, τόνισε πως η ομάδα του θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να πάρει την πρόκριση.

Πέδρο Μαρτίνς: «Μπορούμε να προκριθούμε και αυτό ήρθαμε να κάνουμε»

Οι δηλώσεις του Σισέ:

Για το αν θεωρεί πως είναι φαβορί η Αταλάντα: «Δεν θεωρώ ότι υπάρχει φαβορί. Εμείς είμαστε μία πολύ καλή ομάδα, όπως και η Αταλάντα και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Για το πώς θα περιέγραφε την Αταλάντα: «Ξέρουμε πώς παίζει η Αταλάντα, είναι καλή και δυνατή ομάδα, αλλά είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον δύσκολο αντίπαλο και στα δύο ματς».

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται μετά το Κόπα Άφρικα: «Έχω επιστρέψει εδώ και 10 ημέρες, είμαι πανέτοιμος, είμαι εδώ για να δώσω τα πάντα για την ομάδα και ελπίζω να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος