Peach Up Skydra: Το πρόγραμμα που εκτοξεύει τη ροδακινοπαραγωγή

Στη σημαντική βελτίωση της ροδακινοπαραγωγής παράλληλα με τη μείωση του κόστους για τους παραγωγούς στοχεύει το πρόγραμμα Peach Up Skydra.

Ήδη το πείραμα που γίνεται εδώ και δύο χρόνια σε οπορώνα της Σκύδρας για το συμπύρηνο ροδάκινο που αποτελεί εμβληματικό προϊόν για την Πέλλα, αποδίδει καρπούς.

Μάλιστα όπως είπε μιλώντας στο Ο3 o καθηγητής του τμήματος φυτικής παραγωγής του πανεπιστημίου της Θεσσαλίας Γιώργος Νάνος, με την εγκατάσταση εξειδικευμένου εξοπλισμού που περιλαμβάνει φωτογραφικές κάμερες, μετεωρολογικούς σταθμούς και έξυπνες παγίδες για μυκητολογικές ασθένειες οι αγρότες θα επιτύχουν μείωση του κόστους της καλλιέργειας και αύξηση του μεγέθους του ροδάκινου καθώς και της παραγωγής στο χωράφι τους. Έτσι θα βγάλουν χρήματα οι Έλληνες παραγωγοί και θα πάψουν να επιβιώνουν οριακά.

«Μπορούμε, είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, και να παράγουμε περισσότερα και να πουλάμε ακριβότερα», διαβεβαιώνοντας μάλιστα τους αγρότες ότι το κόστος του εξειδικευμένου εξοπλισμού που απαιτείται για να βελτιώσει την παραγωγή τους δεν είναι απαγορευτικό και είναι δυνατό να διασφαλιστεί π.χ. με τη μείωση του κόστους αγοράς λιπασμάτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος