Η Achaia Clauss είναι το πιο παλιό οινοποιείο της Ελλάδας κι έχει γράψει τη δική του μοναδική ιστορία στον χώρο της οινοπαραγωγής.
Το 1861 φυτεύτηκαν τα πρώτα αμπέλια και ξεκίνησε η οινοποίηση, για να φτάσει το 1873 να παράγει την πρώτη Μαυροδάφνη.
Ενάμιση αιώνα αργότερα, το θρυλικό πατρινό κρασί συνεχίζει να αποτελεί τη ναυαρχίδα της Achaia Clauss, περιστοιχιζόμενη πλέον από πολλά ακόμα πολυβραβευμένα κρασιά.
Όπως τονίζει στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» ο οινολόγος της Achaia Clauss, Σωτήρης Καραγιάννης η ημέρα είναι πολύ ξεχωριστή αφού έρχονται μικρά παιδιά, οικογένειες και διοργανώνονται διάφορες δράσεις για να γνωρίσουν όλοι τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού.
Ρεπορτάζ: Μιχάλης Βασιλάκης
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος