Πάτρα: Με αυστηρά μέτρα ο εορτασμός του Αγίου Ανδρέα – Συνεργείο του ΕΟΔΥ έξω από τον Ιερό Ναό

Η Πάτρα θα τιμήσει κανονικά φέτος τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Ανδρέα, εφαρμόζοντας ωστόσο όλα τα υγειονομικά μέτρα, που προβλέπονται από την πολιτεία για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Αργά χθες το βράδυ με πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ αποφασίστηκε να εγκατασταθεί συνεργείο του ΕΟΔΥ έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα παραμονή και ανήμερα της εορτής του Πολιούχου ώστε όποιος επιθυμεί άμεσα και ΔΩΡΕΑΝ να κάνει το τεστ, πριν εισέλθει στον Ιερό Ναό.

Κατά τη σύσκεψη που συγκάλεσε την Τετάρτη 24/11 ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και στην οποία συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, υπεύθυνος πολιτικής προστασία της ΠΔΕ, Χαράλαμπος Μπονάνος, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας, ταξίαρχος Γιάννης Κυριακόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι υγειονομικών φορέων, αποφασίστηκε, πως θα τελεστεί κανονικά η Θεία Λειτουργία και η λιτάνευση της εικόνας –μικρής διάρκειας- κατά την οποία δεν θα υπάρξει καμία στάση για δέηση, ενώ περιορισμένη θα είναι και η συμμετοχή των σχολείων.

«Φέτος, λόγω της πανδημίας, θα εορτάσουμε τον πολιούχο μας με όλα τα απαραίτητα μέτρα, που προβλέπονται για να αποφύγουμε τη διασπορά της λοιμικής νόσου. Εξάλλου, εμείς όλο αυτό το διάστημα έχουμε εφαρμόσει όλες τις αποφάσεις της πολιτείας και αυτό θα πράξουμε και τώρα. Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα» ανέφερε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Την πιστή εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου ζήτησε από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος «Απευθύνω έκκληση στους πολίτες να σεβαστούν τα μέτρα και οι κανονισμοί που επιβάλλονται από την επιστήμη».

«Εμείς, ως Αστυνομία θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο όσον αφορά στα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού κατά τον εορτασμό του πολιούχου μας» δήλωσε από την πλευρά του ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας ταξίαρχος Γιάννης Κυριακόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον ναό θα υπάρχει μία είσοδος και μία έξοδος, ώστε να ελέγχεται η ροή του κόσμου με περισσότερη ασφάλεια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος