Πατέρας Άλκη Καμπανού: Ο Αραούχο κοσμεί το ελληνικό ποδόσφαιρο – Η συγκίνηση είναι τρομερή (video)

Array

Για την συγκινητική χειρονομία του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Σέρχιο Αραούχο να δώσει το βραβείο του “Fair play” της χρονιάς, με το οποίο ο ίδιος τιμήθηκε, στους γονείς του Άλκη Καμπανού, μίλησε ο πατέρας του αδικοχαμένου φιλάθλου του Άρη στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.

«Προσκληθήκαμε με τη γυναίκα μου από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμοιβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) για να δώσουμε το βραβείο που δικαιούται ο ποδοσφαιριστής Σέρχιο Αραούχο για όλες αυτές τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης απέναντι στον Άλκη μας. Όλα τα εγκώμια ανήκουν σε αυτόν τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος κοσμεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η συγκίνηση ήταν τρομερή. Η ενέργεια αυτή του Αραούχο, να μας επιστρέψει ένα βραβείο που αυτός δικαιούταν συγκινεί τον κάθε άνθρωπο, ποσώς δε, μάλιστα, εμάς που ήμασταν οι γονείς του Άκη. Αξίζουν συγχαρητήρια όχι μόνο στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, αλλά και στον ΠΣΑΠ για αυτήν την πρωτοβουλία και στην ίδια την ΑΕΚ» δήλωσε ο κ. Καμπανός.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια να πραγματοποιηθεί ένας φιλικός αγώνας ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ, με οπαδούς και των δύο ομάδων προς τιμήν του Άλκη, ο ίδιος σημείωσε «τέτοιες ενέργειες θα αμβλύνουν τις διαφορές και είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά για να λύσουμε αυτό τον κύκλο βίας που αποτελεί μια από τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά είναι μια καλή αρχή[…] Υπάρχουν και άλλες ενέργειες που αφορούν καταρχήν πρώτα εμάς τους φιλάθλους, τους οπαδούς, να επιδείξουμε ένα καινούργιο τρόπο συμπεριφοράς. Πρέπει να ανέβουμε το πρώτο σκαλοπάτι, που είναι ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια. Σεβασμός, αξιοπρέπεια προς τους στους συναθλητές, δηλαδή να χειροκροτούμε όχι μόνο τους αθλητές της δικής μας ομάδας, αλλά και των αντιπάλων ομάδων», κατέληξε ο πατέρας του άτυχου φιλάθλου που δολοφονήθηκε την 1η Φεβρουαρίου 2022 από χούλιγκανς για οπαδικές διαφορές στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: Συνδέσεις, ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος