Πατέρας 11χρονου που ο οδηγός κατέβασε από το λεωφορείο γιατί δεν φορούσε μάσκα: “Ο μικρός έπαθε σοκ-Τον βρήκαμε μιάμιση ώρα μετά”

Ξέσπασε ο πατέρας του 11χρονου που ο οδηγός λεωφορείου κατέβασε από το λεωφορείο, επειδή δεν φορούσε μάσκα. Όπως είπε ο κ. Βασίλης Τριανταφυλλίδης, “το παιδί υπάκουσε και κατέβηκε φοβισμένο. Τον βρήκαμε μιάμιση ώρα μετά, χωρίς στο μεταξύ να μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί του”.

Ο πατέρας περιέγραψε στην ΕΡΤ τις στιγμές αγωνίας που έζησε μέχρι να βρει το παιδί του, το οποίο άρχισε να περπατάει κλαίγοντας σε έναν επαρχιακό δρόμο μέσα στα αυτοκίνητα με χίλιους δυο κινδύνους, μέσα στον καύσωνα και χωρίς νερό. Κάποια στιγμή, περίπου μιάμιση ώρα μετά, τον εντόπισαν κατακόκκινο και με δάκρυα στα μάτια σε ένα φανάρι του Δρυμού. Είχε περπατήσει πάνω από τέσσερα χιλιόμετρα, σημειώνει ο πατέρας του παιδιού.

Ο ίδιος μόλις πληροφορήθηκε τα όσα πέρασε ο γιος του, επικοινώνησε με το αμαξοστάσιο. Όπως είπε, δεν του ζήτησαν ποτέ συγνώμη, αντιθέτως του απάντησαν απαξιωτικά, λέγοντας ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του οδηγού του λεωφορείου, Αναστάσιος Γιακουμής, υποστήριξε ότι ο εντολέας του απηύθυνε σε όλους τους επιβάτες σύσταση να φορέσουν μάσκα, όπως είναι υποχρεωμένος να κάνει από την εργοδοσία, ότι δεν στοχοποίησε το παιδί και ότι δεν αντιλήφθηκε ότι αυτό κατέβηκε από το λεωφορείο.

Σε βάρος του οδηγού ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα ποινική δίωξη για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, ενώ παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία. Η δίκη αναβλήθηκε για αύριο Τρίτη 28 Ιουνίου, ενώ ο οδηγός αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος