Τα σενάρια συνεργασίας στον ΣΥΡΙΖΑ, οι επιφυλάξεις των πολιτών και τα αχαρτογράφητα νερά στο ΠΑΣΟΚ

Συνεχίζονται οι μετεκλογικές αναταράξεις στην Κεντροαριστερά, την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η συζήτηση για την επόμενη μέρα στον χώρο των προοδευτικών δυνάμεων, με τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Νίκο Ανδρουλάκη να εμφανίζονται αρχικά ανοιχτοί στο ενδεχόμενο διαλόγου και τους πολίτες να εκφράζουν επιφυλάξεις στο ενδεχόμενο σύμπραξης των δύο κομμάτων, υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται για θέμα ηγεσίας αλλά ιδεολογίας και πολιτικής. “Να έρθουν πιο κοντά στον λαό, να δουν τον κόσμο και να αφήσουν τα μεταξύ τους, η μετάλλαξη δεν βοηθάει κανέναν από τους δυο”, αναφέρουν σε δηλώσεις τους πολίτες.

Όπως τόνισε ο κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και σήμερα στο κόμμα του δεν έχει γίνει αποτίμηση του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών με την τεράστια αποχή, ενώ μία βαθιά ανάλυση μπορεί να οδηγήσει σε χρήσιμα συμπεράσματα.

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊκόπουλο, με την ψήφο τους μία μερίδα πολιτών αμφισβήτησε τις πολιτικές της ΝΔ, υπήρξε επίσης κόσμος που απορρίπτει συνολικά το πολιτικό σύστημα, θεωρώντας το βλαπτικό για την πρόοδο της κοινωνίας, υπήρξε όμως και μήνυμα προς τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, με αρκετούς να κρίνουν ότι ο τρόπος με τον οποίο εκφράζουν τις πολιτικές τους δεσμεύσεις δεν πείθει.

“Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να αποδομήσει με προτάσεις τη ΝΔ, τελικά ασχολήθηκε με το ποσοστό του, δεν έχουμε αποτιμήσει ακόμη το αποτέλεσμα, δεν καταφέραμε να μπορέσουμε να δούμε τα προβλήματα ουσίας που ταλανίζουν την καθημερινότητα των πολιτών και να δώσουμε λύσεις, εκεί θα πρέπει να εστιάσουμε, συνεπώς ορθά ο κ. Κασσελάκης είδε ότι αυτό που θα πρέπει να συμβεί είναι οι προοδευτικοί χώροι να συγκλίνουν προγραμματικά και έχει περιγράψει ήδη έναν οδικό χάρτη για το πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτή η σύγκληση.”

Ο κ. Χάρης Καστανίδης, μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ, πρώην υπουργός, επισήμανε ότι υπάρχουν δύο θέματα που πρέπει να κινηθούν ταυτόχρονα, το ένα είναι οι εσωτερικές διεργασίες στα κόμματα της αντιπολίτευσης και το δεύτερο και σημαντικότερο η ανάταξη του χώρου των προοδευτικών δυνάμεων, προκειμένου να σχηματιστεί μία δημοκρατική παράταξη, η οποία θα διεκδικήσει αξιόπιστα τη διακυβέρνηση της χώρας. Προς αυτή την κατεύθυνση, επισήμανε ο κ. Καστανίδης, πρέπει να συνεργαστούν όλες οι δυνάμεις του προοδευτικού τόξου, συμπεριλαμβανομένης και της Νέας Αριστεράς, ενώ σε ό,τι αφορά τον Ανδρέα Λοβέρδο, είπε ότι δεν θα ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο επιστροφής του, εφόσον θα το ήθελε και ο ίδιος, ενώ για την κα Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι η ίδια αυτοεξαιρείται του χώρου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος