Πάρτι στην εκκλησία του Αγίου Βουκόλου – Συγγνώμη ζήτησε ο δήμαρχος της Σμύρνης

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι εικόνες από το πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής που έγινε με την άδεια του δήμου της Σμύρνης μέσα στην ιστορική εκκλησία του Αγίου Βουκόλου.

Για προσβολή και βεβήλωση κάνουν λόγο η Ελληνορθόδοξη κοινότητα, αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών. Η Αθήνα καταδίκασε απερίφραστα τη διοργάνωση πάρτι, με ηλεκτρονική μουσική εντός του Ναού, ο οποίος χρησιμοποιείται από τις τουρκικές Αρχές ως χώρος φιλοξενίας πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «Η διοργάνωση πάρτι συνιστά προσβολή και βεβήλωση ενός ιστορικού μνημείου που στο παρελθόν υπήρξε χώρος θρησκευτικής λατρείας. Καλούμε την τουρκική κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα ώστε να αποδίδεται ο απαιτούμενος σεβασμός στην πολιτιστική, ιστορική και θρησκευτική κληρονομιά όλων των θρησκειών στην επικράτειά της».

Ο δήμος Σμύρνης μεταφέρει την ευθύνη στην διοργανώτρια εταιρεία, και με ανακοίνωση του δικαιολογείται λέγοντας ότι ο δήμος δεν είχε σχέση με την εκδήλωση, αλλά απλώς παραχώρησε την άδεια. Εξέφρασε ωστόσο τη λύπη του: «λυπούμαστε εξαιρετικά που η εκδήλωση, η οποία δεν είχε καμία σχέση με εμάς, πλήγωσε την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα».

Το θέμα προκάλεσε και τις επικρίσεις του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, καθώς ο δήμαρχος προέρχεται από τις τάξεις των κεμαλιστών του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος.

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Χαμζά Νταγ, έκανε λόγο για απαράδεκτη ασέβεια προς έναν ναό ανεξαρτήτως πίστης, ενώ ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του κόμματος τόνισε ότι η εκκλησία του Αγίου Βουκόλου δεν έχει προσβληθεί ποτέ έτσι.

Πηγή: ΕΡΤ/ Ανταπόκριση: Γιάννης Μανδαλίδης

Σχετικό Άρθρο: ΥΠΕΞ: Καταδικάζουμε τη διοργάνωση πάρτι εντός του ιστορικού ελληνορθόδοξου Ιερού Ναού στη Σμύρνη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος