Παραμύθι στέλνει μηνύματα στα παιδιά που παλεύουν με τον καρκίνο

Ένα παραμύθι στέλνει μηνύματα στα παιδιά, που παλεύουν με τον καρκίνο.

Στο βίντεο του θέματος φαίνεται ο Άγγελος. Ένας μικρός ήρωας σε παιδικό βιβλίο. Παίρνει σάρκα και οστά χάρη στο ψηφιακό μολύβι του εικονογράφου Γιώργου Οικονόμου και στην ιδέα της Ελένης Παπαστεργίου, να δημιουργήσει μια ιστορία για όσα παιδιά παλεύουν σήμερα με τον καρκίνο.

Ο μικρός Άγγελος αγαπά πολύ τη φύση. Πηγαίνει συχνά με τον πατέρα του και τον μικρό του αδερφό στο βουνό και παρατηρούν τα πουλιά που πετούν στον ουρανό. Μια μέρα αντικρίζουν μπροστά τους έναν τραυματισμένο θηλυκό χρυσαετό. Τον φρόντισαν και ο χρυσαετός έγινε καλά. Η περιπέτεια του Άγγελου όμως, είχε μόλις αρχίσει, καθώς τότε ξεκινούσε ο γολγοθάς του με τον καρκίνο. Η εικονογράφηση της σελίδας 18 δυσκόλεψε τον Γιώργο περισσότερο απ’ όλες τις υπόλοιπες, καθώς έπρεπε να αναπαραστήσει τον μικρό Άγγελο στο νοσοκομείο να κάνει τις χημιοθεραπείες του.

Η Ελένη και ο Γιώργος διάβασαν το παραμύθι μαζί και βρήκαν τον κατάλληλο τρόπο να το εικονογραφήσουν μέσα από 18 εικόνες. Οι χαρακτήρες του παραμυθιού σχεδιάστηκαν ψηφιακά σε υπολογιστή αλλά και σε τάμπλετ.

Ο Άγγελος και ο χρυσαετός ανέπτυξαν έναν ιδιαίτερο δεσμό. Ο μικρός ήρωας έχοντας ακούσει πολλές φορές ιστορίες από την ελληνική μυθολογία για τη ΝΕΜΕΣΗ , τη θεά που αποκαθιστούσε το άδικο, αποφάσισε να δώσει στον Χρυσαετό το όνομά της με την ελπίδα να τον βοηθήσει να ξεπεράσει τη νόσο.

Η συγγραφές Ελένη Παπαστεργίου μιλάει στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή “ΟΜΙΚΡΟΝ 3″, θέλοντας να περάσει ένα αισιόδοξο μήνυμα. Ο καρκίνος δεν είναι μια επάρατη νόσος, όπως πολλές φορές λανθασμένα αποκαλείται. Είναι μια πολυδιάστατη ασθένεια που πρέπει να τη λέμε με το όνομά της. Πιστεύει ότι μπορούμε να βρούμε τρόπους να ζούμε μαζί της και γιατί όχι να τη νικήσουμε.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος