Παραγωγοί λαϊκών αγορών: Εάν φύγει ο πρωτογενής τομέας θα χαθούν τα καλά και φθηνά προϊόντα

Array

Απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, πραγματοποιούν εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές. Μοιράζοντας δωρεάν προϊόντα, λαχανικά, φρούτα στον κόσμο και έχοντας μαύρες σημαίες στους πάγκους τους, οι παραγωγοί στην περιοχή της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, διαμαρτύρονται κι εκείνοι για τις αλλαγές που φέρνει το σχέδιο νόμου για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τεράστια.

Σήμερα, 7/4/2021, δεν έγινε καμία λαϊκή αγορά στην πόλη. Οι παραγωγοί υποστηρίζουν ότι, εάν μπουν οι ιδιωτικές εταιρείες στις λαϊκές και φύγει ο πρωτογενής τομέας, θα χαθούν τα φθηνά και καλά προϊόντα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σωματείου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης, αν και έγιναν διαπραγματεύσεις με την Πολιτεία, υπάρχουν κάποιες διατάξεις, στη νέα πρόταση νόμου, οι οποίες τους βρίσκουν εντελώς αντίθετους.
” Το να χρειάζεται μεταπτυχιακός τίτλος για να στήσεις ένα πάγκο πώλησης-αγοράς προϊόντων στη λαϊκή, είναι πέρα από κάθε λογική”, όπως υποστηρίζουν.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν και από τους  παραγωγούς των λαϊκών αγορών της Λάρισας, οι οποίοι χαρακτηρίζουν ταφόπλακα τη νέα πρόταση νόμου για τις λαϊκές αγορές.

Στην Αθήνα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε έξω από το Υπουργείο Ανάπτυξης στην οδό Νίκης, στην πλατεία Συντάγματος, από την Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΘΑΛΕΙΑ ΖΑΓΝΑΦΕΡΗ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος