Παραδόθηκε προς χρήση το έργο ανάπλασης στη λίμνη Δοϊράνη

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε προς χρήση, το έργο ανάπλασης, βελτίωσης και αναβάθμισης υποδομών προσβασιμότητας στη λίμνη Δοϊράνη, εντός του ομώνυμου οικισμού. Πρόκειται για ένα έργο αναβάθμισης που αλλάζει την εικόνα και συγκεντρώνει επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Η λίμνη Δοϊράνη, με τον ανεκτίμητης αξίας υδροβιότοπο, τον παράδεισο πουλιών και ψαριών, αλλάζει εικόνα και αποκτά την παλιά της αίγλη. Περιπατητικό μονοπάτι, το οποίο φωταγωγείται με διακοσμητικούς ιστούς, χώροι ξεκούρασης με παγκάκια ηλεκτροδοτήθηκε ο δρόμος, που οδηγεί στο τελωνείο και τοποθετήθηκαν φωτοβολταϊκοί ιστοί στον προβλήτα.

Επίσης, μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού σχεδιάζεται η διάνοιξη της παραλίας της Λίμνης Δοϊράνης ώστε σε συνδυασμό με το αναψυκτήριο να μετατραπεί σε πόλο έλξης όχι μόνο για τους κατοίκους της περιοχής αλλά και για επισκέπτες.

Μία από τις πιο όμορφες στάσεις στη λίμνη Δοϊράνη είναι και το μουσείο όπου λειτουργεί μόνιμη εικαστική έκθεση για το φυσικό περιβάλλον της λίμνης και μαθαίνεις την ιστορία της περιοχής.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΜΠΑΚΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος