Πάπας Φραγκίσκος: Η Μεσόγειος είναι ίσως το μεγαλύτερο νεκροταφείο στον κόσμο, πρέπει να σωθούν ζωές

«Κάθε κυβέρνηση της ΕΕ πρέπει να συμφωνήσει για το πόσους μετανάστες μπορεί να δεχτεί, διαφορετικά θα τους δεχτούν μόνο τέσσερις χώρες: η Κύπρος, η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία, οι πιο κοντινές στη Μεσόγειο. Πρέπει να σωθούν ζωές, σήμερα η Μεσόγειος είναι ένα νεκροταφείο, ίσως το μεγαλύτερο νεκροταφείο στον κόσμο», είπε ο πάπας Φραγκίσκος κατά την πτήση επιστροφής του από τη Μανάμα στη Ρώμη απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την στάση Ιταλίας και Ευρώπης στο μεταναστευτικό.

Αναλύοντας περισσότερο τη θέση του, ο Προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας διευκρίνισε ότι πέρα από αυτό που πρέπει να κάνει κάθε κυβέρνηση της ΕΕ, υπάρχει και μια συνολικότερη, ευρωπαϊκή ευθύνη, καθώς η ιταλική, όπως κάθε «άλλη κυβέρνηση, δεν μπορεί να κάνει τίποτα χωρίς συμφωνία με την Ευρώπη».

Επιπλέον, επικαλούμενος την πρώην Καγκελάριο Μέρκελ, εξέφρασε την άποψη ότι «το μεταναστευτικό πρόβλημα πρέπει να λυθεί στην Αφρική», διότι «είναι υποκρισία να πιστεύει κανείς ότι το πρόβλημα των μεταναστών μπορεί να λυθεί στην Ευρώπη».

«Η Ευρώπη πρέπει να προσπαθήσει να εκπονήσει αναπτυξιακά σχέδια στην Αφρική», είπε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της παπικής πτήσης και ενώ πετούσε πάνω από την Ελλάδα, ο Ποντίφικας ανανέωσε επίσης τις προσευχητικές του ευχές στην ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου και προς το λαό της Ελλάδας.

ανταπόκριση από Ιταλία: Κρίστιαν Μαυρής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος