Παπαγεωργίου-Ιατρείο long covid: Προβλήματα σε ασθενείς ακόμα και αρκετούς μήνες μετά τη νόσηση

Array

Περισσότερο από 120 ασθενείς παρακολουθούν οι γιατροί στο ιατρείο του long covid, στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ασθενείς που αντιμετωπίζουν συμπτώματα, όπως κόπωση, δύσπνοια, ακόμη και κατάθλιψη.Οι περισσότεροι ασθενείς ήταν ανεμβολίαστοι πριν νοσήσουν αλλά, όπως λενε οι γιατροί, το έχουν μετανιώσει και, στην πλειονότητά τους, έχουν εμβολιαστεί.

Στο συγκεκριμένο ιατρείο, το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, υποβάλλει τους ασθενείς σε ειδική σπιρομέτρηση. Πολλοί από αυτούς, ακόμη και 7 μήνες μετά τη νόσηση με κορονοϊό, αντιμετωπίζουν προβλήματα και απευθύνουν έκκληση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν.

Η εξέταση των ασθενών είναι αναλυτική και περιλαμβάνει αναπνευστικές δοκιμασίες, κλινική εξέταση, συμπλήρωση ερωτηματολογίου, καθώς και διενέργεια αξονικής την ίδια ημέρα. Από τα έως τώρα δεδομένα, φαίνεται ότι υπάρχει ένα ποσοστό 10.15% των ασθενών που αναπτύσσει post covid syndrome, με διαφορετική βαρύτητα κατά περίπτωση ακόμα και αρκετούς μήνες μετά τη λοίμωξη.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος