Πάνος Σκουρλέτης στο Πρώτο: Άνιση μεταχείριση τα προνόμια σε εμβολιασμένους (audio)

«Το να δώσεις προνόμια σε εμβολιασμένους από τη στιγμή που δεν έχεις δημιουργήσει τις συνθήκες να εμβολιαστούν και οι υπόλοιποι, αυτό δεν είναι και η πιο σωστή αντιμετώπιση και ως εκ τούτου μιλάμε για ανισότιμη μεταχείριση», τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα στους 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Στο Πρώτο αλλιώς», με τη Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης.

Ο ίδιος έθεσε και το θέμα της απελευθέρωσης της πατέντας κατηγορώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι είναι μεταξύ εκείνων των κυβερνήσεων παγκοσμίως που βάζουν ως προτεραιότητα τα κέρδη των πολυεθνικών έναντι της προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε στο επίμαχο εργασιακό νομοσχέδιο λέγοντας πως εκτός από την ουσιαστική κατάργηση του οκταώρου, οι διατάξεις του μετατρέπουν την εργασία και τους εργαζόμενους σε λάστιχα και μάλιστα κακοπληρωμένα, ενώ τους καθιστά παντελώς ανίσχυρους απέναντι στους εργοδότες και παρότι όπως είπε χαρακτηριστικά μπορεί αυτό να παρατηρείται σήμερα στην αγορά εργασίας, αυτό ακριβώς με το νέο νομοσχέδιο νομιμοποιείται. Ειδικότερα για τις κινητοποιήσεις ενόψει της γενικής απεργίας την Πέμπτη 10 Ιουνίου με αφορμή το νομοσχέδιο είπε πως δεν τίθεται θέμα υγειονομικό, αφού όπως  τόνισε «έχουν ανοίξει όλες οι δομές και πρέπει ο κόσμος που του διαλύουν την ζωή να αντιδράσει και να κατέβει στη διαμαρτυρία τηρώντας τους υγειονομικούς κανόνες», ενώ έκανε λόγο για ουσιαστική κατάργηση της δυνατότητας της απεργίας.

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στις νέες αντικειμενικές αξίες που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών λέγοντας πως «το θέμα είναι το τελικό αποτέλεσμα να μην επιβαρύνει τους μικρούς και τους μεσαίους και να προστατέψει όπως κάνει συνήθως τα μεγάλα εισοδήματα και τις μεγάλες περιουσίες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος