Πανελλαδικό «ράλι» τιμών στα καύσιμα – Ξεκίνησαν έλεγχοι τιμών για αισχροκέρδεια

«Πονοκέφαλο» στα νοικοκυριά και τους επαγγελματίες, που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με «κόκκινους» λογαριασμούς, προκαλούν οι τιμές στα καύσιμα οι οποίες συνεχίζουν το ανοδικό «ράλι» ανά την Ελλάδα.

Σε όλη την αλυσίδα καυσίμων το ενεργειακό κόστος έχει επηρεάσει τον πληθωρισμό κατακόρυφα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί η μέση τιμής αμόλυβδης βενζίνης σήμερα, Τρίτη 24 Μαΐου, η οποία βρίσκεται στα 2.27 ευρώ/λίτρο, σε σύγκριση με τον Μάιο του 2021 που κυμαίνονταν στα 1.60 ευρώ/λίτρο.

Οι υψηλότερες τιμές αμόλυβδης βενζίνης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης, καταγράφονται στα νησιά κινητοποιώντας ελέγχους στοιχείων για αισχροκέρδεια. Πιο συγκεκριμένα, στις Κυκλάδες η χθεσινή τιμή βενζίνης ήταν στα 2.45 ευρώ/λίτρο, με την Μήλο να αγγίζει το ρεκόρ των 2.62 ευρώ/λίτρο. Στα Δωδεκάνησα η μέση τιμή ανά λίτρο βρίσκεται στα 2.40 ευρώ/λίτρο, με τη Νίσυρο και την Κάλυμνο να φτάνουν την τιμή των 2.59 ευρώ/λίτρο. Στο νομό Ρεθύμνου η μέση τιμή αμόλυβδης βενζίνης είναι στα 2.32 ευρώ/λίτρο, με την υψηλότερη καταγραφή στην Αγία Γαλήνη στα 2.49 ευρώ/λίτρο.

Όσον αφορά το νομό Αττικής και ειδικότερα την πρωτεύουσα, η μέση τιμή αμόλυβδης βενζίνης εχθές ήταν στα 2.25 ευρώ/λίτρο, με μέγιστη καταγεγραμμένη τιμή στη Νέα Σμύρνη στα 2.43 ευρώ/λίτρο. Τέλος, στη Θεσσαλονίκη η μέση τιμή των πρατηρίων στην αμόλυβδη βενζίνη ήταν στα 2.24 ευρώ/λίτρο, ενώ σε πρατήριο στην Τούμπα η τιμή έφτασε στα 2.49 ευρώ/λίτρο.

Οι ανοδικές αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων έχουν προκαλέσει την κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών για μαζικούς ελέγχους στα πρατήρια με τα πρώτα πρόστιμα να έχουν αρχίσει ήδη να επιβάλλονται. Το πρώτο πακέτο μαζικών ελέγχων από τη ΔΙΜΕΑ αφορά σε 137 πρατήρια, εκ των οποίων τα 67 έχουν ολοκληρώσει τον έλεγχο. Τα φαινόμενα αθέμιτης παράβασης που έχουν καταγραφεί ως τώρα είναι ένα στα τέσσερα (26%).

Ο κ. Ασμάτογλου ο οποίος μίλησε στο ErtNews για τις τιμές των καυσίμων ανέφερε πως «Σήμερα, είδαμε μία μικρή ύφεση. Αυτή θεωρώ θα συνεχιστεί και αύριο», ενώ παράλληλα χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι οι διεθνείς διυλιστηριακές πτωτικές τάσεις τιμών επηρέασαν άμεσα τις τιμές καυσίμων στο εξωτερικό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος