Η επιστήμη απάντησε ότι η κότα έκανε το αυγό και η ποιότητα του εξαρτάται από την διατροφή των ορνίθων. Αυτό διάβασε ο Βασίλης Χατζηβάσιος, μέχρι πρότινος ασχολούμενος με μηχανικά έργα. Αναζητώντας επαγγελματική διέξοδο, εν μέσω της οικονομικής κρίσεως προ τριετίας, αποφάσισε να στραφεί στην βιολογική πτηνοτροφία προσθέτοντας μια δόση φασκόμηλου.
Στην περιοχή της Λακκιάς Θεσσαλονίκης, περίπου 200 κοτόπουλα τρέφονται με ένα επιπλέον αρωματικό φυτικό προϊόν που αυξάνει το ποσοστό ωοτοκίας, το βάρος των αβγών, ενώ μειώνει τα βακτήρια στο κέλυφος τους. Η ιδέα υλοποιήθηκε έπειτα από την μελέτη της διατριβής του διδάκτωρα της κτηνιατρικής σχολής του ΑΠΘ Δημήτρη Γαλαμάτη, ο οποίος δηλώνει ότι η εφαρμογή της διατριβής του στην πράξη είναι μεγάλη ικανοποίηση. Η προσθήκη αρωματικών φυτών στην διατροφή των ορνίθων αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη εναλλακτική πρόταση στην χρήση των αντιβιοτικών, καθώς έχουν διαπιστωθεί οι αντιμικροβιακές ιδιότητες του φασκόμηλου και η βελτίωση των αποδόσεων.
Τελικά, η ποιότητα δεν είναι θέμα κόστους, αλλά γνώσεως. Συνήθως τα διδακτορικά θάβονται σε πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες. Αυτό βγήκε στο φυσικό περιβάλλον και έδωσε αποτελέσματα, που γίνονται αντιληπτά στο πιάτο. Απομένει η πιστοποίηση.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος