Παναγιώτης Τζίμας: Ο European Master Baker για το 2021 είναι Έλληνας

Ο κ. Παναγιώτης Τζίμας ανακηρύχθηκε ως ο καλύτερος αρτοποιός στην Ευρώπη για το 2021. Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 520 αρτοποιοί από 17 Ευρωπαϊκές χώρες. Ο κ. Τζίμας εκπροσώπησε την Ελλάδα, με την παρασκευή μιας παραδοσιακής κουλούρας γάμου, συνταγή και έθιμο της Σαλαμίνας.

Όπως ανέφερε, η κριτική επιτροπή ήταν υψηλών προδιαγραφών και κατά συνέπεια αρκετά αυστηρή στις επιλογές της. Οι κριτές έλεγξαν λεπτομερώς γεύση, εμφάνιση και τέλος την πορεία των δημιουργών επάνω στην αρτοποιεία.

O ανταγωνισμός ήταν έντονος αλλά όπως τονίζει ο κ. Τζίμας, λειτούργησε σαν κινητήρια δύναμη, με σκοπό ο ίδιος και οι συνεργάτες του να προάγουν την ελληνική παράδοση και πιο συγκεκριμένα την ελληνική γαστρονομία.

Κλείνοντας, ο βραβευμένος αρτοποιός υπογράμμισε ότι επιθυμεί να αφιερώσει την επιτυχία του σε όλους τους Έλληνες, γνωρίζοντας πόσο δύσκολη είναι ακόμη η κατάσταση εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19 και να μεταφέρει το εξής μήνυμα εμμέσως, όσο παράδοξο κι αν δείχνει, δεδομένων των συνθηκών: όποιος θέλει κάτι, μπορεί να το καταφέρει ακόμα και στους πιο δύσκολους καιρούς!

Λίγα λόγια για τον αρτοποιό:

Ο Παναγιώτης Τζίμας, γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά μεγάλωσε και μένει στη Σαλαμίνα, όπου και μυήθηκε από πολύ μικρός στα μυστικά της αρτοποιίας για βιοποριστικούς λόγους. Ο δρόμος προς την κορυφή δεν υπήρξε εύκολος, αλλά γεμάτος δυσκολίες και προκλήσεις.

Το ταλέντο, η εμπειρία και η επιλογή του να παρουσιάσει την παραδοσιακή κουλούρα του γάμου του νησιού, όπως προαναφέρθηκε, ήταν αυτό που εντυπωσίασε τους κριτές και τους έκανε να του δώσουν το βραβείο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος