Πακιστάν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε προεκλογική συγκέντρωση – Στους 54 οι νεκροί

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε την Κυριακή 30 Ιουλίου στην επαρχία Χιμπέρ Παχτούνκουα στο βορειοδυτικό Πακιστάν, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης ενός ισλαμιστικού ριζοσπαστικού κόμματος.

Η επίθεση κόστισε τη ζωή σε 54 ανθρώπους, οι μισοί εκ των οποίων ανήλικοι, ανέφερε σήμερα η αστυνομία, σε νεότερο απολογισμό.

Η τζιχαντιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης με ανακοίνωση που ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Telegram.

«Ο αριθμός των νεκρών είναι πλέον 54», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σαουκάτ Αμπάς, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας (CTD), προσθέτοντας ότι 23 από αυτούς ήταν ηλικίας κάτω των 18 ετών. Ένας τοπικός αξιωματούχος της επαρχίας επιβεβαίωσε τον απολογισμό.

Πακιστάν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε προεκλογική συγκέντρωση – Στους 54 οι νεκροί
(Photo by Abdul MAJEED / AFP)

Η επίθεση είχε ως στόχο το συντηρητικό, θρησκευτικό κόμμα Τζαμιά Ουλεμά-ε-Ισλάμ (JUI-F). Περισσότερα από 400 μέλη και οπαδοί του είχαν συγκεντρωθεί κάτω από μια σκηνή στο χωριό Χαρ, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Η πακιστανική κυβέρνηση πρόκειται να διαλυθεί εντός των επόμενων εβδομάδων, ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο και τα πολιτικά κόμματα προετοιμάζονται ήδη για τον προεκλογικό αγώνα τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος