Οι ανεμβολίαστοι παίζουν ρώσικη ρουλέτα

Πόσο ήσυχα κοιμούνται το βράδυ εκείνοι που προτρέπουν με διάφορους τρόπους τον κόσμο να μην εμβολιαστεί, είναι το θεωρητικό ερώτημα που θέτει ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Είναι η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Το μόνο βέβαιο είναι πως ο εμβολιασμός περισσότερων ατόμων είναι η πιο αποτελεσματική παρέμβαση για να διατηρηθούν χαμηλά τα ποσοστά μετάδοσης του ιού. «Όποιος φοβάται τον covid εμβολιάζεται» επισημαίνει ο κ. Εξαδάκτυλος.

Ενημερωτικά βίντεο για τις συνέπειες του μη εμβολιασμού κυκλοφορούν σε πολλές χώρες, όπου παρατηρείται μείωση των εμβολιασμών. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί που αρνούνται την πραγματικότητα και εμπιστεύονται το διαδίκτυο.

«Δεν υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης, αλλά υπερ-πληροφόρηση. Ατυχώς οι άνθρωποι εμπιστεύονται φωνές που δεν έχουν επιστημονική βάση», σύμφωνα με τον κ.  Εξαδάκτυλο.

Έως τώρα τα νοσοκομεία εξυπηρετούν έκτακτα και τακτικά περιστατικά, χωρίς να χρειάζεται να βγούν μονάδες εκτός εφεδρείας λόγω του κορωνοϊού. Οι λανθασμένες εκτιμήσεις και η παραπληροφόρηση οδήγησαν πολλούς στις κλίνες covid, και μάλιστα πολλοί νέοι, που θεωρούσαν την ηλικία ως ικανοποιητική προστασία, νόσησαν και τρείς κατέληξαν, τις τελευταίες ώρες.

Όσοι δεν εμβολιάζονται παίζουν την ζωή τους στην ρώσικη ρουλέτα. Κάποια στιγμή η “σφαίρα”, δηλαδή ο ιός θα τους κτυπήσει θανάσιμα.

Οι τελευταίες εξελίξεις έρχονται από την Γερμανία, εν όψει Χριστουγέννων, όπου έχει εμβολιαστεί πλήρως το 6,6% του πληθυσμού. Το κρατίδιο της Έσσης είναι το πρώτο που επέτρεψε στις επιχειρήσεις σουπερ-μάρκετ να αρνηθούν την πρόσβαση ακόμη και σε είδη πρώτης ανάγκης σε μη εμβολιασμένους. Το μέτρο μπαίνει σε εφαρμογή και στο Βερολίνο. Όταν ανοίξει η χριστουγεννιάτικη αγορά στις 22 Νοεμβρίου, θα ισχύει ο κανόνας 2G. Θα μπαίνουν μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει από τον covid, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού BILD, σημερινό και της περασμένης Παρασκευής.[1]

[1] “Strenge Corona-Regeln für Berlins Weihnachtsmärkte”, Johannes Malinowski 18/10/2021 https://www.bild.de/regional/berlin/berlin-aktuell/berlin-strenge-corona-regeln-fuer-weihnachtsmaerkte-77985780.bild.html

“2G-HAMMER IN HESSEN- Supermärkte dürfen Ungeimpfte aussperren”, 15/10/2021, https://www.bild.de/politik/inland/politik-inland/2g-hammer-in-hessen-supermaerkte-duerfen-ungeimpfte-aussperren-77962970.bild.html

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος