Παιδική εργασία: Το σκληρό πρόσωπο της πανδημίας στην πιο τρυφερή ηλικία

Array

Σοκάρουν τα στοιχεία από την παιδική εργασία. Εκατομμύρια παιδιά διατρέχουν τον κίνδυνο να αναγκαστούν να δουλέψουν, εξαιτίας της πανδημίας, ενώ στον κόσμο καταγράφηκε αύξηση των ανηλίκων που εργάζονται, για πρώτη φορά σε δύο δεκαετίες. Τα στοιχεία έδωσε ο ΟΗΕ, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Παιδικής Εργασίας.

Παιδιά στα φανάρια να καθαρίζουν τζάμια, παιδιά να εργάζονται στον δρόμο ή σε βαριές και επικίνδυνες εργασίες, είναι εικόνες που ευαισθητοποιούν και προβληματίζουν.
Πρόκειται για παιδιά που βιώνουν την ακραία φτώχεια και προέρχονται από τις γειτονικές χώρες αλλά και ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που πέφτουν θύματα κυκλωμάτων.
Η εργασία μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη, την εκπαίδευση ή και την υγεία των μικρών παιδιών. Όταν εντοπίζονται, πρέπει να ενημερώνονται οι αρμόδιες αρχές.

Κοινή έκθεση της Γιούνισεφ και του ΟΗΕ κατέγραψε ότι 160 εκατομμύρια παιδιά δούλευαν στις αρχές του 2020. Ο αριθμός αυξήθηκε κατά 8,4 εκατομμύρια τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Περίπου 79 εκατομμύρια παιδιά, έκαναν μια επικίνδυνη δουλειά στις αρχές του 2020.
Λόγω του κορονοϊού, σχεδόν 50 εκατομμύρια περισσότερα παιδιά θα μπορούσαν να αναγκαστούν σε παιδική εργασία τα επόμενα δύο χρόνια.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΝΑ ΠΕΛΤΕΚΗ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος