Παιδιά και νέοι ζωγραφίζουν τα ΚΑΦΑΟ του Δήμου Πετρούπολης

Ένα βήμα έκφρασης στα παιδιά και στους νέους της πόλης, αποφάσισε να δώσει ο Δήμος Πετρούπολης και ταυτόχρονα να πετύχει μία αισθητική βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος.

Έτσι, στο πλαίσιο του κοινωνικού και περιβαλλοντικού προγράμματός του, ξεκίνησε μια σειρά από ενέργειες με αποδέκτη τους δημότες, μεταξύ των οποίων είναι και η δράση «Τα παιδιά ζωγραφίΖΟΥΝ στα ΚΑΦΑΟ».

Παιδιά και νέοι ζωγραφίζουν τα ΚΑΦΑΟ του Δήμου Πετρούπολης

Τα ΚΑΦΑΟ ή αλλιώς διανεμητές ρεύματος/τηλεφωνίας, είναι εκείνα τα μεταλλικά κουτιά που βρίσκονται στην άκρη των πεζοδρομίων και στο εσωτερικό τους υπάρχουν τα αμέτρητα καλώδια. Το μουντό γκρίζο χρώμα τους ή ένα παγωμένο πράσινο που έχουν συνήθως, συμβάλλει στην ασχήμια μιας περιοχής κι έτσι η δημοτική Αρχή της Πετρούπολης αποφάσισε να αλλάξει το «τοπίο». Μέσω της δημοτικής Τεχνικής Υπηρεσίας και του Γραφείου Τύπου, προσφέρει τη δυνατότητα σε παιδιά και σε νέους που είναι καλλιτέχνες δρόμου (street artists-graffiti) να δημιουργήσουν πάνω τους, μετατρέποντας το αστικό γκρίζο σε πολύχρωμα έργα τέχνης και αρχικά αυτό θα γίνει στα ΚΑΦΑΟ που βρίσκονται σε επιλεγμένα σημεία της πόλης (κοντά σε σχολεία, πλατείες και χώρους αθλητισμού). Ταυτόχρονα, η γκράφιτι-δημιουργία θα ενδυναμώσει και το πολιτιστικό τοπίο της Πετρούπολης.

Παιδιά και νέοι ζωγραφίζουν τα ΚΑΦΑΟ του Δήμου Πετρούπολης

Οι νέοι καλλιτέχνες δρόμου θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν διάφορες τεχνικές και υλικά όπως wheat pasting, stencil, anti-tagging, ζωγραφική κ.α., οι οποίες είναι κατάλληλες για εξωτερικούς χώρους και αντέχουν στις διαφορετικές καιρικές συνθήκες. Τα υλικά θα χορηγηθούν από τον Δήμο Πετρούπολης, ο οποίος στη συνέχεια θα αναλάβει και να προστατεύσει τα έργα με διαφανές υλικό anti-graffiti.

Παιδιά και νέοι ζωγραφίζουν τα ΚΑΦΑΟ του Δήμου Πετρούπολης

Η δράση αυτή είναι εμπνευσμένη από αντίστοιχα επιτυχημένα προγράμματα μεγάλων πόλεων, όπου νέοι καλλιτέχνες του δρόμου, αφιερώνουν εθελοντικά τον χρόνο τους για να δώσουν χρώμα και να μεταμορφώσουν την αισθητική του τόπου τους. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν έως τις 30 Απριλίου να καταθέσουν ηλεκτρονικά στον Δήμο τις προτάσεις τους και την έμπνευσή τους, με ένα αρχείο PDF, που θα περιλαμβάνει την περιγραφή της ιδέας και ένα έως δύο σκίτσα τους, καθώς κι ένα πολύ σύντομο βιογραφικό τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος