Παιδιά από τη μαρτυρική Μπούκα στη Θεσσαλονίκη

Δεκάδες παιδιά έφτασαν σήμερα στην Ελλάδα από τη μαρτυρική Μπούκα. Τα παιδιά θα φιλοξενηθούν σε κατασκηνώσεις σε όλη τη χώρα.

To λεωφορείο έφτασε στις 11.00 το πρωί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης μετά από ένα μακρύ ταξίδι, 2 ημερών. Επιβάτες του είναι 60 παιδιά, 6 ως 15 ετών, που έζησαν με τον πιο σκληρό τρόπο τη φρίκη του πολέμου.

Τα παιδιά ήρθαν συγκεκριμένα από την Μπούκα, τη μικρή προαστική πόλη που έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο εξαιτίας των θηριωδιών που έλαβαν χώρα εκεί από τον ρωσικό στρατό.

Κάθε παιδί παρέλαβε μια τσάντα με δώρα, όπως μπάλες και πλαστελίνες. Θα τα προσθέσουν στις αποσκευές που ετοίμασαν για το ευχάριστο αυτό διάλειμμα που ετοιμάζονται να ζήσουν.

Στην επιχείρηση συνέβαλε η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά θα μεταφερθούν σε δύο ιδιωτικές κατασκηνώσεις της Χαλκιδικής, όπου θα παραμείνουν μέχρι τις 14 Αυγούστου. Συνολικά σήμερα έφτασαν στη χώρα 117 παιδιά από την Μπούκα του Κιέβου.

Η επιχείρηση φιλοξενίας οργανώθηκε χάρη στην γενναιόδωρη προσφορά της Πανελλήνιας Ένωσης Λειτουργών Κατασκηνώσεων Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας (ΠΕΛΚ) και υλοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του γραφείου της Υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου αρμόδιας για την Ένταξη, Σοφίας Βούλτεψη. Στις εγχώριες μετακινήσεις των παιδιών συνέβαλε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

Θα ακολουθήσουν δύο ακόμα αποστολές, στις 12 και στις 17 Αυγούστου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΛΑΪΤΖΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος