Παιχνίδια με κάρτες στη γλώσσα Μπράιγ (Video)

Παιχνίδια με κάρτες στη γλώσσα Μπράιγ, για άτομα με προβλήματα όρασης, δημιούργησε startup από τη Θεσσαλονίκη.

O ιδρυτής της start up έπαιζε συχνά παιχνίδια με την παρέα του και είχε πάντα το μικρόβιο να τροποποιεί τους κανόνες και να φτιάχνει καινούργιους. Η συνήθεια του αυτή σε συνδυασμό με την τοποθεσία της νέας του γειτονιάς , κοντά στη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης τον οδήγησε στην επιχειρηματική ιδέα των prototypinggames.

Μέσω μιας ειδικής τεχνοτροπίας, ο ιδρυτής της prototyping games, Γιώργος Δεληγιάννης, κατάφερε να εκτυπώσει κάρτες του παιχνιδιού «Μπιριμπόλεξο» με γραφή Braille ώστε να μπορούν να παίζονται εύκολα από άτομα με προβλήματα όρασης. Στο παιχνίδι μπορούν να συμμετάσχουν όλοι, είτε έχουν προβλήματα όρασης, είτε όχι.

Ο κ. Δεληγιάννης εκτύπωσε επίσης κάρτες που έχουν πάνω τους τον κωδικό Κόλοραντ, που βοηθάει τα άτομα με αχρωματοψία να αναγνωρίζουν το χρώμα που έχουν μπροστά τους.

Με την ιδέα του αυτή, ο κ. Δεληγιάννης κατάφερε να κερδίσει μια θέση στον 12ο κύκλο επιτάχυνσης του Ok!Thess. Μέσω αυτού θα έχει την κατάλληλη υποστήριξη ώστε να βελτιώσει το προϊόν του και να καταφέρει να το κυκλοφορήσει το ταχύτερο δυνατόν στην αγορά. Η  prototyping games θα κυκλοφορήσει αρχικά τέσσερα παιχνίδια.

Στόχος της prototypingames είναι οι τέσσερις αυτοί τίτλοι να κυκλοφορήσουν σε αγγλικά και ελληνικά πριν το Πάσχα. Τα παιχνίδια θα διατίθενται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της start up αλλά και μέσω σελίδας σε πλατφόρμα crowdfunding που θα δημιουργηθεί το επόμενο διάστημα.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=fP6r1IX47bE[/embedyt]

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΛΑΪΤΖΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος