Παγκόσμιο Κύπελλο: Στα πέναλτι πήρε την πρόκριση η Κροατία, εκτός η Ιαπωνία (highlights)

Η Κροατία πήρε την νίκη στα πέναλτι ενάντια στην Ιαπωνία, με την κανονική διάρκεια και την παράταση του αγώνα να έχει σκορ 1-1, σε ένα ματς που έγινε για τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου κερδίζοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά, συνεχίζοντας την εξαιρετική μέχρι στιγμής πορεία της, ενώ περιμένει την αντίπαλό της που θα κριθεί στις 21:00 μεταξύ της Βραζιλίας και της Νότιας Κορέας.




Πρώτο ημίχρονο

Η Κροατία είχε τον έλεγχο του πρώτου μέρους και προσπάθησε να απειλήσει με σέντρες την περιοχή της Ιαπωνίας. Μετά το τριακοστό πέμπτο λεπτό η Ιαπωνία με τον ίδιο τρόπο απείλησε τους Κροάτες και οι προσπάθειες τους ανταμείφθηκαν στο τεσσαρακοστό τρίτο λεπτό, με γκολ του Ντάιζεν Μαέντα ο οποίος έκανε το 1-0. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Δεύτερο ημίχρονο

Το 1-1 ήρθε για τους Κροάτες στο πεντηκοστό πέμπτο λεπτό, με δυνατή κεφαλιά του Ιβάν Πέρισιτς. Ο τερματοφύλακας της Κροατίας, Ντομινίκ Λιβάκοβιτς, έπιασε να απίστευτο σουτ του Καμάντα στο πεντηκοστό έβδομο λεπτό, κρατώντας το 1-1. Η σειρά του Ιάπωνα τερματοφύλακα ήρθε στο εξηκοστό δεύτερο λεπτό, όταν έπιασε ένα σουτ-οβίδα του Μόντριτς. To 1-1 ήταν το σκορ της κανονικής διάρκειας, με το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση.

Παράταση, πρώτο ημίχρονο

Το πρώτο δεκαπεντάλεπτο δεν ήταν θεαματικό, με τις δύο χώρες να παίζουν χωρίς ρίσκα, με την μόνη αξιόλογη φάση να είναι ένα σουτ που έβγαλε ο Κροάτης τερματοφύλακας, με το σκορ να παραμένει στο 1-1.

Παράταση, δεύτερο ημίχρονο

Το ίδιο και το δεύτερο ημίχρονο, με τους Κροάτες να έχουν την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν μπόρεσαν να απειλήσουν τον τερματοφύλακα της Ιαπωνίας με κάποια σημαντική φάση. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι.

Πέναλτι

Οι Κροάτες ήταν αυτοί που πήραν την πρόκριση, με το σκορ στα πέναλτι να είναι 1-3.

Διαβάστε περισσότερα στο ertsports.gr εδώ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος