Παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας εν μέσω πανδημίας

Ο  φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας έχει θέμα «Η Ψυχική  Υγεία σε έναν Άνισο Κόσμο». Στο πλαίσιο αυτό επιχειρείται η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση της κοινωνίας με σκοπό τον αποστιγματισμό  της ψυχικής ασθένειας.

Ο Μαρίνος Δεληγιάννης, ψυχίατρος κινητής μονάδας Έβρου αναφέρει ότι το θέμα  επιλέχθηκε από τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας, επειδή σήμερα ο κόσμος είναι όλο  και πιο πολωμένος, πιο άνισος λόγω πλούτου,  φυλής – εθνότητας ή φύλου. Συχνά η  έλλειψη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων ψυχικά ευάλωτων, έχει ισχυρό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία των ανθρώπων. Πολλοί βιώνουν το κοινωνικό στίγμα και διακρίσεις, που επηρεάζουν όχι μόνο την σωματική και ψυχική υγεία των ατόμων αυτών, αλλά  και τις εργασιακές προοπτικές τους, καθώς και τις οικογένειες τους.

Ιδιαίτερα η πανδημία στάθηκε αφορμή για να εκδηλωθούν ως ψυχική νόσοw διάφορες σοβούσες καταστάσεις ή να δημιουργηθούν προβλήματα, που προκάλεσε ο αποκλεισμός, η απομόνωση και η νόσος, με τις απώλειες μελών της οικογενείας, φίλων και συνεργατών. Στην πραγματικότητα η κοινωνία βρίσκεται εν μέσω μιας άλλης παγκόσμιας κρίσεως, αυτήν της ψυχικής υγείας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος