Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή: Η ραχοκοκκαλιά του συστήματος υγείας

Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή η 12η Μαΐου και την τιμούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία όλης της χώρας, αναδεικνύοντας τις δυσκολίες του έργου τους, αλλά παράλληλα και τα προβλήματα του κλάδου τους, που επί χρόνια παραμένουν άλυτα.

Στο παρεκκλήσι των Αγίων Αναργύρων του Γ.Ν.Λ. τελέστηκε τρισάγιο στην μνήμη της, Αναστασία Παρασκευούδη, προϊσταμένης νοσηλευτικής της Ουρολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας η οποία “έφυγε” τον Δεκέμβριο του 2020, πάνω στο καθήκον, χτυπημένη από τον κορονοϊό. Παγκόσμια ημέρα νοσηλεύτριας και νοσηλευτή η 12η Μαΐου και οι συνάδελφοί της τιμούν την μνήμη της.

Ο νοσηλευτικός κλάδος είναι ο μεγαλύτερος στον τομέα της υγείας. Για μία γυναίκα εργαζόμενη ο συνδυασμός του ρόλου του επαγγελματία και της μητέρας αποτελεί μία δύσκολη εξίσωση.

Τιμώντας την μέρα του νοσηλευτή οι εργαζόμενοι στο Θεαγένειο Νοσοκομείο, θέτουν παράλληλα και τα προβλήματα που διαχρονικά αντιμετωπίζει ο κλάδος. Οι νοσηλεύτριες και νοσηλευτές με αυταπάρνηση προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κάτω από δύσκολες συνθήκες.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΔΑΔΙΝΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΘΕΟΧΑΡΟΥΛΗ – ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΣΤΑΜΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΗΛΙΑΝΑ ΣΚΟΥΛΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος