Παγκόσμια Ημέρα για τα θύματα των τροχαίων – Ενεργή συμμετοχή της ΕΡΤ

Με εκδηλώσεις σε αρκετές πόλεις και με την ενεργή συμμετοχή της ΕΡΤ και του Υπουργείου Παιδείας θα τιμηθεί φέτος η Μνήμη των Θυμάτων των τροχαίων συγκρούσεων. Στόχος οι θεσμικές παρεμβάσεις για την αυστηροποίηση των ποινών που αφορούν στις “εγκληματικές” παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Το σημερινό ραντεβού ήταν στη μία το μεσημέρι στο Πεδίο του Άρεως και από εκεί με ποδήλατα στο Σύνταγμα. Ο πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα καλεί όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε διάφορες πόλεις της χώρας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης των Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων. Με έμφαση ότι κεντρικό σημείο των δράσεων είναι τα πρόσωπα και όχι οι αριθμοί το κάλεσμα απευθύνεται ιδιαίτερα στις οικογένειες θυμάτων για να πλαισιώσουν ενεργά τη συγκρότηση ενος κινήματος, το οποίο μπορεί να…φρενάρει το πογκρόμ θανάτου στους δρόμους.

Με τηλεοπτικό αφιέρωμα και μουσικό δρώμενο, η ΕΡΤ τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων.

Στις 10 το βράδυ θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1 η έκτακτη ωριαία θεματική εκπομπή «Πεταλούδες στην άσφαλτο», με παρουσίαση και δημοσιογραφική επιμέλεια της Μαριλένας Κατσίμη.

Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος