Π.Βλάχος στο Πρώτο : Εκείνη μας έδινε κουράγιο αντί εμείς… (audio)

Έναν άνθρωπο αγωνιστή, ακούραστο, πάντα χαμογελαστό που όπως πάλευε μέσα του με τον καρκίνο, πάλευε για μια καλύτερη κοινωνία, περιγράφει τη Φώφη Γεννηματά στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/, στην εκπομπή “Απολύτως Σχετικό” και στον Ανδρέα Παπασταματίου ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Βλάχος.
Μίλησε για την ίδια ως πολιτικό και κυρίως ως άνθρωπο που συνεργάστηκε στενά μαζί της τα τελευταία 2,5 χρόνια, αλλά και για τα νέα που ενώ από χθες το βράδυ τα πράγματα έλεγαν ότι χειροτερεύουν, ούτε το χειρότερο σενάριο δεν μπορούσε να προεξοφλήσει ότι θα τελειώσουν τόσο γρήγορα.

Οπως είπε αν και προέρχονταν από άλλες πολιτικές διαδρομές, είδε ο ένας στον άλλον κάτι που θα μπορούσε να συνθέσει και να δημιουργήσει αξία για το Κίνημα.
Λόγω της πανδημίας και του κορονοϊού που χρειάστηκε να δουλέψουμε 2 και 3 φορές περισσότερο, λέει. Χτίζαμε μία σχέση εμπιστοσύνης. Ποτέ δεν γκρίνιαξε, ποτέ δεν παραπονέθηκε. Δεν άφησε την παραμικρή υπόνοια να πεις ότι κουράζεται ή ότι την καταβάλει η αγωνία του. Δεν ξέραμε καν ότι παλεύει και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό. Το κρατούσε διακριτικά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, από τους συνεργάτες της. Πάντα με ένα χαμόγελο. Ακόμη και τη μέρα που μας ανακοίνωσε ότι μπαίνει στο νοσοκομείο και ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να διεκδικεί την αρχηγία του κόμματος, ήταν εκείνη που μας έδινε κουράγιο.

Κρατάω από εκείνη αυτή τη φοβερή δύναμη ψυχής, τη φοβερή αξιοπρέπεια του να παλεύεις με κάτι τόσο δύσκολο και ταυτόχρονα να παραμένεις ένας άνθρωπος που βάζει υψηλούς στόχους και συνεχίζει να παλεύει για τα όνειρά του και τις διεκδικήσεις του.
Τις μέρες της νοσηλείας της είχαμε ανταλλάξει κάποια γραπτά μηνύματα και email. Η επικοινωνία της για τα πολιτικά δρώμενα ήταν περιορισμένη οπότε τα πράγματα άλλαξαν άρδην.
Αυτό που μας βρήκε σήμερα ήταν αναπάντεχο. Ήδη από χθες το βράδυ υπήρχε η είδηση ότι τα πράγματα χειροτερεύουν αλλά κανείς ακόμη και στο χειρότερο σενάριο δεν μπορούσε να προεξοφλήσει ότι τα πράγματα θα τελειώσουν τόσο γρήγορα.
Φαίνεται ότι πάλευε, το γνώριζε αλλά ταυτόχρονα αυτό που έκανε την γέμιζε και την άφηνε να ελπίζει. Η Φώφη Γεννηματά δεν θα μπορούσε ποτέ να κάτσει σπίτι και να μείνει σε ρόλο παρατηρητή.
Λίγες μέρες πριν είχαμε κάνει ένα ταξίδι στη Σύνοδο των Σοσιαλιστών στη Σλοβενία. ‘Ηταν γεμάτη ενέργεια, με το γνωστό της χαμόγελο, να τα προλάβουμε όλα. ‘Ηταν ένας άνθρωπος που δεν κουραζόταν και το έδειχνε. Προσπαθούσε μέσα από την τελειομανία και τη σκληρή δουλειά να μας κάνει να γινόμαστε καλύτεροι. Δεν είχαμε δείγμα ότι κάτι θα πάει άσχημα.
Το πάλεψε με απόλυτη αξιοπρέπεια. Το πάλεψε με γενναιότητα και φεύγει όρθια.
Το χαμόγελο είναι το όπλο μου, μου έλεγε.
Ήταν η δύναμή της, η αυτοπεποίθησή της.
Αυτό θα κρατήσουμε ως παρακαταθήκη για να συνεχίσουμε το έργο της, να την κάνουμε περήφανη.
Την πείραζε η αχαριστία και η ανειλικρίνεια.
Τα εσωκομματικά την πείραζαν περισσότερο. Ήξερε ότι και αυτός ο αγώνας θα ήταν νικηφόρος. Δυστυχώς δεν προλάβαμε να το ολοκληρώσουμε.
Τον Αύγουστο είχαμε μία συνάντηση για την καμπάνια της και της λέω δεν θα πας διακοπές με όλα αυτά, ότι πρέπει να ξεκουραστείς κάποια στιγμή και μου λέει έχω τρία χρόνια να κάνω διακοπές. Με τις πυρκαγιές και όλα αυτά που γίνονται στη χώρα δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο. Σημασία έχει να τρέξουμε, να αγωνιστούμε. Να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που έχασαν τις περιουσίες και τα σπίτια τους και πραγματικά γύρισε όλη την Ελλάδα, πήγε στα καμένα, πήγε παντού και νομίζω ότι πάντα έδινε ένα μεγαλύτερο κομμάτι από τον εαυτό της από αυτό που έπρεπε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος