Π. Τσακλόγλου στο Πρώτο για τις συντάξεις: ‘Εκδοση σε 60 ημέρες – Αυξήσεις σε ετήσια βάση (audio)

«Αυτό που έχουμε μετρημένο είναι το τι έγινε με τις συντάξεις των οποίων η αίτηση κατατέθηκε εντός του 2022. Ο μέσος όρος εκεί θα σας εκπλήξει.Είναι 60 ημέρες. Είναι ένα νούμερο το οποίο είναι χαμηλότερο από αυτό που έχουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες», είπε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών ασφαλίσεων, Πάνος Τσακλόγλου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, σχετικά με το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την έκδοση μιας νέας σύνταξης.

Αναφερόμενος στις αυξήσεις που αναμένονται, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων είπε ότι αυτές ισχύουν από την πρώτη του έτους. «Χονδρικά ο ΕΦΚΑ χρειάζεται περίπου δύο μήνες για να ετοιμάσει τις συντάξεις. Σκεφτείτε ότι κατατέθηκε προϋπολογισμός πριν από λίγες μέρες. Χρειάζεται δύο μήνες μπροστά, το οποίο σημαίνει ότι θα ζητήσει αύξηση στα τέλη του Ιανουαρίου, και στους λογαριασμούς θα φανεί με τη σύνταξη του Φεβρουαρίου», συμπλήρωσε.

«Και για τις κύριες συντάξεις αλλά και για τις επικουρικές, υπάρχουν συγκεκριμένες φόρμουλες με τις οποίες εξελίσσονται. Η φόρμουλα για τις κύριες συντάξεις είναι λίγο πιο περιπεπλεγμένη. Στη φόρμουλα, η οποία υπάρχει για τις επικουρικές συντάξεις, ακολουθείται μια πιο συγκεκριμένη διαδικασία. Προφανώς θα αναπροσαρμόζονται οι συντάξεις με αυτό ακριβώς το οποίο προβλέπει η νομοθεσία. Και πριν από 12 χρόνια, κάθε χρόνο γινόντουσαν αναπροσαρμογές. Δεν είναι κάτι το παράξενο αυτό» είπε ο κ. Τσακλόγλου σε σχετική ερώτηση για το εαν θα υπάρχει αύξηση των συντάξεων σε ετήσια βάση.

Αναφερόμενος στο θέμα αύξησης του κατώτατου μισθού, ο κ. Τσακλόγλου είπε ότι οι διαβουλεύσεις θα ξεκινήσουν από την 1η Ιανουαρίου. «Η νομοθεσία, η οποία υπάρχει για τον κατώτατο μισθό, είναι  πολύ καλή νομοθεσία που συνάδει με τα γενικά, ευρωπαϊκά standards που έχουμε γι’ αυτό το οποίο λέει ότι στην αρχή κάθε χρονιάς ξεκινά η διαβούλευση για τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού, την αναπροσαρμογή του, καταθέτουν τις προτάσεις τους», πρόσθεσε.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με την οικονομική ενίσχυση των 600 ευρώ το Δεκέμβριο στους υπαλλήλους ΕΛ.ΑΣ και Λιμενικού ο κ. Τσακλόγλου απάντησε ότι αυτό δίνεται , διότι οι συγκεκριμένες ομάδες έφεραν εις πέρας με επιτυχία τα αυξημένα καθήκοντα τα οποία τους ανατέθηκαν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος