Π. Στάθης στο Πρώτο : Από 1,4% έως 3,5% τα ποσοστά κρουσμάτων στους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία της Αττικής (audio)

Η διασπορά της πανδημίας στην κοινότητα, με την υπερμετάδοση της παράλλαξης Όμικρον, δεν έχει ως συνέπεια περισσότερα κρούσματα μόνο στον γενικό πληθυσμό αλλά και στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία.
Ενδεικτικά, στον Ευαγγελισμό επιβεβαιώθηκαν 92 θετικά κρούσματα στο προσωπικό.
Για την εικόνα σε αυτό και γενικότερα τα νοσοκομεία της Αττικής, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/, την Ευαγγελία Μπαλτατζή και την εκπομπή “Ναι μεν αλλά“, μίλησε ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας της Αττικής, Παναγιώτης Στάθης.

Ήταν, όπως είπε, κάτι αναμενόμενο για το οποίο είμαστε προετοιμασμένοι.
Πρόκειται για αριθμό και μεγάλο, όταν ακούει κάποιος 92 κρούσματα σε νοσοκομείο και μικρό σε αναλογία με το σύνολο των εργαζομένων μιας υγειονομικής μονάδες.
Πρόκειται για 27 γιατρούς, 30 νοσηλευτές και όλοι οι υπόλοιποι είναι διοικητικό και λοιπό προσωπικό που δεν δημιούργησαν ουσιαστικό πρόβλημα στο νοσοκομείο, γιατί μιλάμε για 2,7 % ποσοστιαία σε σχέση με τον αριθμό εργαζομένων. Ο Ευαγγελισμός είναι η μεγαλύτερη νοσοκομειακή μονάδα στη χώρα με 3.500 προσωπικό.

 

Συνολικά στην Αττική, πάνω από 90%, δηλαδή το 95% των γιατρών είναι εμβολιασμένοι και γύρω στο 90 με 92% οι νοσηλευτές.
Παράλληλα διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς εκπροσώπου των εργαζομένων ότι προκειμένου να μην διαγνωστούν θετικοί, τους ζητείται να μην κάνουν τεστ.
Δεν μπορεί να συμβαίνει και δεν είναι κεντρική κυβερνητική οδηγία, ούτε υπουργική. Αντίθετα, όπως είπε, η οδηγία είναι να γίνονται εξαντλητικά τεστ rapid και pcr για να μπορούμε να ξέρουμε πόσοι είναι οι νοσούντες και το ίδιο γίνεται και στο διοικητικό προσωπικό. Επομένως δεν υπάρχει κάποια επίσημη οδηγία και υλοποιήσιμη εντολή στο να πιέζεται το προσωπικό να μην κάνει τεστ.
Τέτοια εντολή θα ήταν παράνομη. Δεν μπορεί όλοι που αποφασίζουν και ελέγχουν τα πρωτόκολλα να έχουν μπει σε μια κατάσταση συνωμοσίας εις βάρος συναδέλφων τους μόνο και μόνο για να λειτουργήσουν οι Μονάδες.
Από τους 92 θετικούς στον Ευαγγελισμό, οι 35 επιστρέφουν σήμερα.

Σε σχέση με τη γενικότερη εικόνα από τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, ανέφερε ότι οι ποσοστιαίες αναλογίες θετικών εργαζομένων είναι από 1,4 μέχρι 3,5% όπως στο “Γεννηματάς”, δηλαδή 79 κρούσματα στο σύνολο του προσωπικού που είναι 2.800.
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο περαιτέρω επιδείνωσης της κατάστασης, δήλωσε ότι εάν πάμε σε μεγάλη συσσώρευση νοσούντων ώστε να μην μπορούν να λειτουργήσουν οι Μονάδες, θα πάμε σε πρώτη φάση σε περιορισμό των χειρουργείων, κάτι που δεν έχει γίνει ως τώρα σε μεγάλη κλίμακα. Πάντως, αναμένονται ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας, σε σχέση με τις εισηγήσεις και για το ενδεχόμενο επιστράτευσης ιδιωτών γιατρών -εάν χρειαστεί- όπως συνέβη στο παρελθόν στη Βόρεια Ελλάδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος