Π. Σκουρλέτης στο Πρώτο για τις παρακολουθήσεις: Όσο βγαίνουν στοιχεία, κινδυνεύουμε από την καταρράκωση του κύρους της δημοκρατίας (audio)

«Όσο βγαίνουν στοιχεία, δεν κινδυνεύουμε τόσο από την γραφικότητα, αλλά από την καταρράκωση του κύρους της ίδιας της δημοκρατίας στον τόπο μας», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σχετικά με το θέμα των υποκλοπών, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Με τούτα και μ ’εκείνα» με τον Φώτη Παπούλια.

«Αυτό αφορά και την δικαιοσύνη από μεριάς της. Διότι δεν μπορεί να μένει αμέτοχη, απαθής, να κάνει τα λιγότερα δυνατά ή να κινείται στο πλαίσιο τυπικών ενεργειών. Εδώ τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά και έχει την υποχρέωση να αποδείξει τη βασιμότητα ή όχι των στοιχείων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Προφανώς όσο παραμένει αυτή η σκιά και δεν ξεδιαλύνουν τα πράγματα, αποτελεί μια αρνητική παράμετρο που θα επηρεάσει και το ίδιο το πολιτικό κλίμα πηγαίνοντας προς τις εκλογές. Για αυτό, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρός μας Αλέξης Τσίπρας έχει καταθέσει συγκεκριμένες, κάποιες minimum προτάσεις που να αποκαθιστούν την εμπιστοσύνη των πολιτών στην ίδια τη λειτουργία των θεσμών στον τόπο μας», είπε σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση ο κ. Σκουρλέτης.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι τη Δευτέρα έχουν κληθεί στη Βουλή και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας οι «πρωταγωνιστές» της υπόθεσης των υποκλοπών, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι το ερώτημα είναι τι θα κάνει η κυβερνητική πλειοψηφία. «Εάν ακολουθήσει την τακτική που ίσχυε μέχρι τώρα, φαντάζομαι ότι θα προσπαθήσει να αποφύγει να έρθουν να καταθέσουν οι κρίσιμοι μάρτυρες. Εδώ τα ερωτήματα είναι πολύ συγκεκριμένα. Έχουν γραφτεί και ξαναγραφτεί σε πληθώρα μέσων μαζικής ενημέρωσης. Αυτό που περιμένουμε τώρα είναι πειστικές απαντήσεις», συμπλήρωσε ο κ. Σκουρλέτης , ενώ τόνισε ότι προβλέπεται πάντα και η νομοθετική πρόβλεψη για βίαιη προσαγωγή προσώπων.

Ερωτηθείς για το θέμα των πλειστηριασμών που έχει προκύψει και τις ευθύνες που καταλογίζονται στο ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε ότι τα πράγματα που οδήγησαν στα κόκκινα δάνεια, στους πλειστηριασμούς, στην αύξηση του ιδιωτικού χρέους, σχετίζονται με την πολιτική που χρεοκόπησε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, το μεγαλύτερο της και κατ’ επέκταση και την ίδια τη χώρα και μας οδήγησε στα μνημόνια. Φαντάζομαι ότι κανένας δεν το χρεώνει αυτό στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι συγκεκριμένες οι ευθύνες. Το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε να διαχειριστεί μια κατάσταση ανέχειας, φτωχοποίησης με δεδομένες πολιτικές, με συγκεκριμένα προβλήματα και προσπάθησε να δημιουργήσει ένα προστατευτικό πλέγμα ώστε να προστατέψει την μοναδική πρώτη και λαϊκή κατοικία. Προφανώς κανείς δεν είπε ότι θα τέλειωναν οι πλειστηριασμοί», εξήγησε ο κ. Σκουρλέτης.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μέσα στους επόμενους μήνες, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι είναι ένα ενδεχόμενο, το οποίο δεν μπορεί να αποκλείσει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος