Π. Σκουρλέτης στο Πρώτο για διαγραφή Πάτση: Ούτως ή άλλως αυτό είναι μια ανήθικη πρακτική (audio)

«Αντιφατικά» χαρακτήρισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πάνος Σκουρλέτης όσα δήλωσε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Ανδρέας Πάτσης νωρίτερα σήμερα στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

Μιλώντας στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε ότι «δεν μπορεί να λέει ότι καλώς διαγράφτηκε από την ΚΟ και το κόμμα του αλλά εξίσου καλώς ήταν υποψήφιος σε αυτό, τη στιγμή που δεν έχει αλλάξει κάτι στο επαγγελματικό του στάτους».

«Ο κ. Πάτσης απ’ ό,τι φαίνεται ήταν γνωστός δικηγόρος, ασχολιόταν με αυτά τα ζητήματα. Εν πάση περιπτώσει τώρα είναι «ανοιχτός» σε σχέση με την κείμενη νομοθεσία και την ενδεχόμενη συμμετοχή του σε κάποια off shore εταιρεία, αυτό απαγορεύεται για τους βουλευτές, δεν είναι κάτι καινούριο». Στο ερώτημα πώς δεν το είχε εντοπίσει η Βουλή στο πόθεν έσχες, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι «μπορεί να μην είχε μπει στο πόθεν έσχες, αν δεν είχε δηλωθεί».

Εξηγώντας περαιτέρω την νομική διάσταση του ζητήματος, ο κ. Σκουρλέτης εξήγησε ότι μιλάει για «ενδεχόμενη συμμετοχή του σε off shore, που έκανε αυτή την δουλειά, αγόραζε από τράπεζες κοψοχρονιά αυτά τα δάνεια».

«Ούτως ή άλλως αυτό είναι μια ανήθικη πρακτική. Δεν είναι μόνο το ηθικό σκέλος, έχει να κάνει με μια σκανδαλώδη οικονομική δοσοληψία εις βάρος των δανειοληπτών. Η τράπεζα για να εξυγιάνει τους ισολογισμούς της, πάει τα κάνει πακέτο, τα πουλάει- ενδεχομένως συμμετέχει σε αυτή την εταιρεία και η τράπεζα που αγοράζει από αυτήν τα δάνεια αυτά- τα πουλάει σε πάρα πολύ μικρή τιμή, αλλά την ίδια στιγμή δεν δίνει την δυνατότητα στον δανειολήπτη να κάνει μια ρύθμιση σε λίγο υψηλότερη τιμή» επισήμανε.

«Επειδή ο κ. Πάτσης δεν ήταν μυστικός πράκτορας, δημόσια ασκούσε το επάγγελμα του, το ερώτημα είναι εάν ήταν αυτά γνωστά στη Νέα Δημοκρατία και κωφεύει ή όταν βγήκαν στον αέρα και υπήρξαν συγκεκριμένες καταγγελίες, τότε αναγκάστηκε να τον αποπέμψει. Αυτό είναι ένα πολιτικό πολύ σοβαρό. Τα κόμματα πρέπει να έχουν ελεγκτικούς μηχανισμούς, δεν μπορείς να βάλεις τον οποιονδήποτε υποψήφιο. Και ο κ. Πάτσης είπε ότι αυτά είναι γνωστά, δεν αιφνιδίασε κανέναν» προσέθεσε.

 

Ερωτηθείς σε σχέση με τα ΕΛΤΑ, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά και την παραίτηση του κ. Πιερρακάκη, ο κ. Πάτσης τόνισε «η αμοιβή αυτή είναι υπέρογκη από τα ΕΛΤΑ και απ’ ό, τι φαίνεται από την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου σημαίνει ότι κάτι υπάρχει εδώ πέρα». «Κάποιοι δηλαδή αναγνώρισαν ότι κάτι στραβό υπάρχει. Δεν παραιτείται κάποιος για λόγους ευθιξίας επειδή βγαίνει κάποιος άλλος και του λέει τι αμοιβή έδωσες για νομικές συμβουλές, 1 εκατομμύριο. Ο κύριος Πιερρακάκης είναι έχει μια πολιτική ευθύνη ως υπεύθυνος.  Ο Υπουργός, ανεξαρτήτως από την υπαγωγή ή όχι μιας σειράς εταιρειών στο Υπερταμείο και άρα τυπικά υπάρχει διοίκηση του Υπερταμείου, η οποία ελέγχει αντίστοιχα τις εταιρείες από κάτω, έχει γνώση, συνομιλεί και μπορεί να παρεμβαίνει σε αυτά τα ζητήματα» συμπλήρωσε. Μάλιστα, τόνισε ότι ο κ. Πιερρακάκης πρέπει να δώσει μια πειστική απάντηση για το αν γνώριζε για τις αμοιβές του κ. Πάτση.

«Πολιτικά είναι ήδη εκτεθειμένος» ο κ. Πιερρακάκης, πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης, ενώ κάνοντας λόγο και για «την περίπτωση με τον κ. Μαραβέγια που ιδρύει μια εταιρεία με 5.000 ευρώ και πάει να πάρει κάποια εκατομμύρια από το ΕΣΠΑ» διερωτήθη «τι γίνεται σ αυτό το κόμμα τελικά; Ποια είναι πια η σχέση της πολιτικής των βουλευτών της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας με το δημόσιο χρήμα;».
Ακόμα, κατήγγειλε ότι «βοά ο τόπος πως το Μαξίμου είναι μπερδεμένο σε οικονομικές υποθέσεις για να καταλήξει πως «αν υπήρχε υποψία σκανδάλου επί των ημερών μας θα μας είχαν σταυρώσει».

«Εδώ έχουμε αποδεδειγμένα σκάνδαλα και δεν τρέχει τίποτα. Δεν νομίζω ότι είναι τυχαία όλα αυτά σε σχέση με τον χαρακτήρα αυτού του κόμματος. Έχουμε μια κυβέρνηση πολύ φιλική στις αδιαφανείς διαδικασίες και βουλιάζει σε μια πρακτική που είναι εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος