Π.Ο.Υ: Ανησυχία για την ινδική μετάλλαξη 

Στρασβούργο – Ανταπόκρηση: Κώστας Δαβάνης 

Σε ταξινόμηση της ινδικής μετάλλαξης, ως μετάλλαξη ανησυχίας προχώρησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Σύμφωνα με την επικεφαλής τεχνικής διαχείρισης του ΠΟΥ Μαρία βαν Κέρκοβ υπάρχουν πλέον διαθέσιμες πληροφορίες, που υποδηλώνουν αυξημένη μεταδοτικότητα που αποδεικνύεται από ορισμένες προκαταρκτικές μελέτες σε μικρό αριθμό αλληλουχιών με τις έρευνες να συνεχίζονται καθώς χρειάζονται πολύ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτόν την μετάλλαξη, που θα προκύψουν με την αλληλουχία του γονιδιώματος και σε άλλες χώρες. Σύμφωνα με τα ίδια προκαταρκτικά αποτελέσματα, το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα θα μπορούσε να αντιδρά λιγότερο σε αυτήν την παραλλαγή. 

 Από την πλευρά της η επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ Σούμια Σουαμινάθαν σημείωσε πως με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες φαίνεται πως όλα τα εμβόλια, οι θεραπείες και οι δοκιμές λειτουργούν με αυτήν την παραλλαγή. 

Η ινδική μετάλλαξη B.1.617 εμφανίστηκε στην ινδική πολιτεία Maharashtra στα τέλη του 2020 και έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Ινδία και σε τουλάχιστον 40 χώρες. Οι βρετανικές αρχές είχαν προχωρήσει ήδη από την περασμένη Παρασκευή στην ταξινόμηση της μετάλλαξης ως ανησυχίας. Έτσι η ινδική μετάλλαξη γίνεται η τέταρτη κατά σειρά που φέρει τον ίδιο χαρακτηρισμό με εκείνες της Βρετανίας, της Νότιας Αφρικής και της Βραζιλίας. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος