Π. Μαρινάκης στο Πρώτο για το 14ο Συνέδριο: Με νηφαλιότητα θα συγκρίνουμε τι είπαμε προεκλογικά και τι έγινε μετεκλογικά- Η ΝΔ είναι δημοκρατικό κόμμα στην πράξη (audio)

«Η ΝΔ είναι ένα κόμμα δημοκρατικό στην πράξη, όχι στα λόγια, τηρεί την υπόσχεση του προέδρου και πρωθυπουργού της χώρας, να κάνει ετησίως συνέδριο και μάλιστα κάθε δύο χρόνια να είναι εκλογικό, να ανανεώνει τα όργανά του, την πολιτική επιτροπή και στην συνέχεια και τα υπόλοιπα όργανα και να είναι συμμετοχικό. Οι σύνεδροι είναι περίπου 2.300 και έχουν δηλώσει και πάρα πολλά ενήμερα μέλη μας να είναι παρατηρητές, θεωρώ ότι η συμμετοχή θα ξεπεράσει και το ρεκόρ του προηγούμενου συνεδρίου» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Ναι μεν Αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή, ο γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης σχετικά με το 14ο Συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος που θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 8 Μαΐου.

Ως προς το πολιτικό σκέλος, σημείωσε ο κ. Μαρινάκης, είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό συνέδριο. «Είθισται να είναι πιο αδιάφορα τα συνέδρια των κομμάτων που είναι στην εξουσία, αυτό όμως δεν συμβαίνει με το δικό μας 14ο Συνέδριο που ξεκινά την Παρασκευή στις 18:30 με την εναρκτήρια ομιλία του πρωθυπουργού, γιατί έρχεται σε μια χρονική περίοδο όπου η χώρα μας όπως και όλη η ανθρωπότητα έχει βρεθεί αντιμέτωπη με τις περισσότερες και μεγαλύτερες κρίσεις που βρέθηκε ποτέ οποιαδήποτε κυβέρνηση και οποιοδήποτε κράτος ταυτόχρονα. Αυτό που θα κάνουμε με νηφαλιότητα και επιχειρήματα είναι να συγκρίνουμε τι είπαμε προεκλογικά και τι έγινε μετεκλογικά. Το δεύτερο είναι να απαντήσουμε σε σημαντικά ερωτήματα, ποιος είναι αληθινά προοδευτικός, αυτός που μειώνει φόρους περισσότερους από 20 για όλους τους πολίτες ή αυτός που αυξάνει παραπάνω από 27, αυτός που κάνει ένα ψηφιακό κράτος υπόδειγμα ή αυτός που δεν έκανε ποτέ τίποτα για το κράτος, να θέσουμε τα σωστά ερωτήματα. Θα προσδιορίσουμε τι σημαίνει να είσαι ένα αληθινά προοδευτικό κόμμα και το αντίθετο, ένα οπισθοδρομικό κόμμα. Αυτό είναι το σκέλος του απολογισμού. Το άλλο σκέλος, ο προγραμματισμός για μένα είναι πιο σημαντικός, γιατί το προεκλογικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται, η συνέπεια λόγων και έργων είναι αποτέλεσμα διαδικασιών εσωκομματικών, όχι μόνο με τα κομματικά στελέχη αλλά και με την κοινωνία των πολιτών. Αυτό που καλούμαστε να πούμε στους συνέδρους και στην συνέχεια στους έλληνες πολίτες, είναι πώς αυτό θα γίνει πράξη, πώς έγινε πράξη μέχρι σήμερα και πώς θα συνεχιστεί να γίνεται πράξη» συμπλήρωσε ο γραμματέας της ΝΔ.

Η παγκόσμια πληθωριστική κρίση και η εισαγόμενη ακρίβεια ήρθαν να αναπροσαρμόσουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό πτυχές της πολιτικής της κυβέρνησης, προσέθεσε ο κ. Μαρινάκης. «Αυτό το οποίο πιστεύω, είναι ότι παρά τη δύσκολη συγκυρία και τις πολλές εξωγενείς κρίσεις που έχουν δημιουργηθεί, ο κόσμος, οι σύνεδροι και συνολικά οι έλληνες πολίτες θα εμπιστευθούν ξανά μετά από περίπου έναν χρόνο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί πιστεύω ότι όλα είναι θέμα απάντησης στα ερωτήματα. Αυτή την στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μόνος πρωθυπουργός που μπορεί να διαχειριστεί τόσο μεγάλες κρίσεις με επιτυχία, είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που αυτά που λέει τα κάνει πράξη, κανείς άλλος δεν το έκανε στο παρελθόν και είναι ο μόνος που έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα και πλάνο και για τα μεγάλα και για τα έκτακτα» ανέφερε τέλος ο γραμματέας της ΝΔ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος