Π. Κολλάρας (ΑΧΕΠΑ) στο Πρώτο: Αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων- Ανησυχία από την πίεση στο ΕΣΥ λόγω covid (audio)

Π. Κολλάρας (Α’ Παθολογική Κλινική ΑΧΕΠΑ) στο Πρώτο: Αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων- Ανησυχία από την πίεση στο ΕΣΥ λόγω covid (audio)

«Σίγουρα το επόμενο διάστημα περιμένουμε να αυξηθούν τα περιστατικά, χωρίς να υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς είναι αντιμετωπίσιμα» εκτίμησε σχετικά με την πορεία της ευλογιάς των πιθήκων, στην χώρα μας, ο Παναγιώτης Κολλάρας, διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με τον Διονύση Χατζημιχάλη.

«Έχουμε κάποια κρούσματα ευλογιάς στην Θεσσαλονίκη τα οποία δεν χρειάζονται νοσηλεία, εκτός από ένα βαρύτερο περιστατικό που νοσηλεύτηκε και εχθές πήρε εξιτήριο» σημείωσε.

Παρότι εμφανίστηκε ψύχραιμος όσο αφορά την ευλογιά των πιθήκων, αντίθετα όσο αφορά τον κορονοϊό, ο κ. Κολλάρας εξέφρασε την ανησυχία του, επισημαίνοντας ότι στο ΑΧΕΠΑ όπου νοσηλεύονται 60 ασθενείς, στην τελευταία εφημερία που τελείωσε σήμερα το πρωί έγιναν επιπλέον 15 εισαγωγές κόβιντ.

«Είναι αρκετά τα περιστατικά, το σύστημα είναι αρκετά πιεσμένο και ο ιός αυτός είναι υπερμεταδοτικός. Δεν είναι τόσο λοιμογόνος, δεν είναι τόσο ότι κάνει βαριές πνευμονίες ώστε να εγείρει μεγάλη ανησυχία αλλά το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους που χρειάζονται νοσηλεία είναι άτομα ηλικιωμένα με διάφορα συνοδά προβλήματα τα οποία επιτείνονται με την λοίμωξη  από τον κορονοϊό και έτσι μερικές φορές έχουμε και δυσάρεστες συνέπειες» επισήμανε ο κ. Κολλάρας, εκτιμώντας ότι το τι θα γίνει το φθινόπωρο είναι ένα σενάριο που θα είναι όντως δύσκολο.

Ακόμα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Κολλάρα, τα επικαιροποιημένα εμβόλια που θα περιλαμβάνουν την  Όμικρον, θα τα έχουμε τον Νοέμβριο, ίσως και αργότερα, επομένως συνιστά όσοι δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση να την κάνουν έγκαιρα. «Κάποιος που ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου και δεν έχει κάνει την 4η δόση πιθανόν να χρειαστεί νοσηλεία, την ώρα που το σύστημα υγείας είναι πολύ πιεσμένο και οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις είναι αυξημένες λόγω της υπερκατανάλωσης των αντιβιοτικών και του συγχρωτισμού των ασθενών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος