Π. Καβάσαλης – Χ. Δερβένης (“Κύκλος Ιδεών”) στο Πρώτο: «Ο δημόσιος διάλογος είναι αναιμικός στην χώρα» (audio)

Με επιτυχία και αθρόα προσέλευση πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες το έκτο ετήσιο συνέδριο του Κύκλου Ιδεών με γενικό τίτλο «»Η Ελλάδα Μετά» στην Αθήνα, όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 100 ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον πλήθους κόσμου που το παρακολούθησε και διαδικτυακά.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθρέφτης» με τον Χρήστο Μιχαηλίδη, ο Πέτρος Καβάσαλης, αναπληρωτής καθηγητής Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και πρόεδρος του Κύκλου Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση, εξήγησε σε τι παραπέμπει ο τίτλος του Συνεδρίου, η «Η Ελλάδα Μετά». «Είναι η αγωνία για να δούμε ποιο είναι το μέλλον της χώρας και τι πρέπει να κάνει η χώρα για να το προσεγγίσει με ηρεμία, ασφάλεια και επιτυχία. Το «Μετά» είναι λοιπόν, μετά από αυτό που βλέπουμε τώρα, να εξιχνιάσουμε αυτό που βρίσκεται λίγο μπροστά μας για να ξέρουμε πού πάμε».

Ο ιδρυτής αυτής της λέσχης think tank, σημείωσε, είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Είναι ο άνθρωπος που εμπνέει όλο αυτόν τον κύκλο δραστηριοτήτων, ανάλυσης και πρωτοβουλιών» γιατί ο «Κύκλος Ιδεών» έχει αυτή την πολυτέλεια, πράγματα τα οποία λέμε να μπαίνουν στην πολιτική ατζέντα γιατί φυσικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι αυτός που μπορεί να δημιουργεί πολιτική ατζέντα» επισήμανε ο κ. Καβάσαλης.

Ο αντιπρόεδρος του Κύκλου Ιδεών, Χρήστος Δερβένης, καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και διευθυντής της Κλινικής Χειρουργικής Ογκολογίας – Χειρουργικής Ήπατος στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν, προσέθεσε ότι «ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι ο άνθρωπος που δημιουργεί ζητήματα σε όλα τα θέματα που απασχολούν τον τόπο».

«Εμείς θέλουμε να δώσουμε την δυνατότητα έκφρασης όλων αυτών των ανθρώπων, να δώσουμε κάποιες απαντήσεις και να συμβάλουμε στον δημόσιο διάλογο, ο οποίος είναι αναιμικός στην χώρα. Δεν έχουμε συνηθίσει σε αυτή την χώρα να συζητάμε τα σοβαρά θέματα. Και έτσι αυτός ο χώρος δίνει την ευκαιρία σε πολλούς ανθρώπους διαφόρων πολιτικών κατευθύνσεων- προφανώς, αν θέλω να χαρακτηρίσω κάπως όλους αυτούς που συμμετέχουν, είναι φανατικοί οπαδοί της φιλελεύθερης δημοκρατίας- και μέσα σε αυτό το πλαίσιο καθένας, μέσα από την δική του γνώση και εμπειρία συνεισφέρει στο να μπορέσουμε να συζητήσουμε μπροστά στον κόσμο, τα θέματα που απασχολούν την χώρα. Αυτός είναι ο μοναδικός στόχος που έχουμε ως Κύκλος Ιδεών».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος