Π. Γερουλάνος στο Πρώτο: Όποιος στο ΚΙΝΑΛ απαντήσει πειστικά απέναντι στην πολιτική της ΝΔ, θα συσπειρώσει τον κόσμο γύρω του (audio)

«Χρειάζεται να γίνει σοβαρή δουλειά, για να εκφραστεί ένα νέο όραμα για την χώρα με πολιτικές προτάσεις που αφορούν τον Έλληνα σήμερα, και με πρόσωπα τα οποία πείθουν ότι μπορούν να το κάνουν πράξη. Να αλλάζεις την ταμπέλα και να τα αφήνεις όλα ίδια δεν έχει κανένα νόημα», υπογράμμισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Ναι μεν Αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή, ο Παύλος Γερουλάνος, σχετικά με τις αλλαγές που έχουν γίνει στον χώρο του ΚΙΝΑΛ στο παρελθόν και αναφορικά με το μέλλον του.

Εξήγησε ότι για τον ίδιο τα σύμβολα έχουν τεράστια αξία και γι’ αυτό δεν πρέπει να αλλάζουν και να δημιουργούνται εντυπώσεις. «Αλλάξανε το ΠΑΣΟΚ, το έκαναν Δημοκρατική Συμπαράταξη, Κίνημα Αλλαγής, του βγάλανε τα σωθικά. Τώρα λένε θέλουν να το ξαναπούν ΠΑΣΟΚ. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα», τόνισε ο κ. Γερουλάνος.

Σε σχέση με τις εσωκομματικές εξελίξεις του ΚΙΝΑΛ προ του συνεδρίου και την εκλογή Προέδρου, σημείωσε πως δεν μπορεί να χωρίσει την διαδικασία στον χώρο του κόμματος, από τις διεργασίες που γίνονται στον χώρο γενικότερα. Ο κ. Γερουλάνος τόνισε ότι, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται στην κοινωνία άτρωτος, ότι έχει πετύχει τους στόχους του, ότι μόνο θετικά πράγματα έχει να προσφέρει, ενώ η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. «Δυστυχώς ο χώρος μας δεν έχει αρθρώσει ακόμα ούτε λόγο ούτε βηματισμό για να αναδείξει τι θα έκανε διαφορετικά και θεωρώ ότι πάντα πρέπει αυτό να το έχουμε στο μυαλό μας, αφού όποια διαδικασία γίνεται αυτή την στιγμή, πρέπει πάντα να απαντάει στην ερώτηση, τι έχουμε καλύτερο να πούμε».

Συμπλήρωσε πως «όποιος αρθρώσει σωστό λόγο για τις ανάγκες της κοινωνίας τώρα, απέναντι στις ενέργειες της κυβέρνησης και το κάνει πειστικά, θα συσπειρωθούν γύρω του οι ψηφοφόροι του χώρου και αυτόν θα επιλέξουν ως απάντηση σε ό,τι συμβαίνει αυτή την στιγμή στην χώρα». Στην ερώτηση εάν ο ίδιος θα είναι υποψήφιος για την Προεδρία του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Γερουλάνος απέφυγε να απαντήσει.

Σχολιάζοντας την πορεία του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Γερουλάνος, εξέφρασε την άποψη πως «απέτυχε αυτό το πείραμα και ο λόγος είναι ότι βασίστηκε σε προσωπικότητες της κεντροαριστεράς, αντί να επικεντρωθεί στις απαντήσεις που ψάχνει ο Έλληνας πολίτης σήμερα. Ο χώρος της κεντροαριστεράς δεν απάντησε στο ερώτημα τι πήγε λάθος μέχρι σήμερα και προσπάθησε να διευρύνει το σύνολο των Ελλήνων  που συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία, σημείωσε. «Αυτό έκανε το ΠΑΣΟΚ την δεκαετία του 80 και του 90, άνοιξε δηλαδή την κοινωνία εκεί που ήταν κλειστή αλλά αυτό δεν κράτησε πολύ, γιατί κάναμε ένα βασικό λάθος. Αποσυγκεντρώσαμε τον πλούτο,  την δυνατότητα παραγωγής αλλά κρατήσαμε την εξουσία κεντρικά ελεγχόμενη και τότε ο πλούτος επιστρέφει πάντα στην κεντρική εξουσία».

Ο κ. Γερουλάνος τεκμηρίωσε την θέση του, δίνοντας ένα παράδειγμα από το πεδίο της επιχειρηματικότητας, λέγοντας πως «σήμερα έχουμε μια κατάσταση όπου 70 δις. θα μπουν στην χώρα, όμως μόνο ένα 5% των επιχειρήσεων έχουν την δυνατότητα να διεκδικήσουν ένα μέρος αυτού του πλούτου σε σχέση με το προηγούμενο ΕΣΠΑ. Από 700.000, σήμερα είναι 33.000 επιχειρήσεις. Η μεγάλη πλειοψηφία έχει βγει από το παιχνίδι».

«Στις προηγούμενες εκλογές εμφανίστηκαν 1.500.000 λιγότεροι Έλληνες από ότι το 2009. Σε 10 χρόνια το 20% των ελλήνων ψηφοφόρων έφυγε από τις κάλπες. Ακόμα και στις εποχές της μεγάλης πόλωσης, 1.500.000 ψηφοφόροι αποχωρούσαν από τις κάλπες. Στατιστικά, οι μισοί από αυτούς είναι κεντροαριστεροί, πολιτικά μιλώντας, τα 2/3 είναι κεντροαριστεροί. Αυτό σημαίνει ότι κανένα από τα κόμματα που διεκδικούν αυτές τις ψήφους δεν εμπνέει με τις λύσεις που έχει δώσει», ανέφερε ο κ. Γερουλάνος σχετικά με το πού βρίσκονται σήμερα οι ψηφοφόροι του κόμματος.

«Με αυτή την λογική πηγαίνω σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ειδικά σε μέρη που καιρό τώρα δεν συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία της χώρας, που περιμένουν μια σχολή ή ένα στρατόπεδο για να αποκτήσουν οικονομική δραστηριότητα και τους μιλάω μαζί με το οικονομικό επιτελείο που έχουμε συγκροτήσει για το τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει μια τοπική κοινωνία για να αλλάξει την μοίρα της. Να απαιτήσουμε, δηλαδή από το κεντρικό κράτος να αφήσει περισσότερη εξουσία από τα χέρια του», έτσι ώστε να μπορέσουν να συνεργαστούν σε τοπικό επίπεδο οι παραγωγικές δυνάμεις, εξήγησε ο κ. Γερουλάνος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος