Π. Γερουλάνος στο Πρώτο για το ΚΙΝΑΛ: Έχουν αποκλειστεί στο παρελθόν σοβαρότατα στελέχη – Προχωράω μπροστά (audio)

«Ο κ. Παπανδρέου είναι ένας πρώην πρωθυπουργός, με τεράστια πείρα πολιτική και σε πάρα πολλά θέματα που έχει διαχειριστεί. Προφανώς ένα κόμμα έχει μόνο να κερδίσει με το να ακούει τις προτάσεις του και να πορεύεται με βάση αυτές», τόνισε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Ναι μεν, αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή.

«Ένα από τα μεγάλα λάθη που έχουμε κάνει στον χώρο μας, είναι ότι όσο προχωράμε αποκλείουμε ανθρώπους από το να συμμετέχουν ενεργά στα πράγματα. Είναι λάθος αυτό. Έχουν αποκλειστεί στο παρελθόν σοβαρότατα στελέχη με τεράστια κυβερνητική πείρα, έχουν αποκλειστεί νέοι άνθρωποι επειδή δεν βλέπουν προοπτική μέσα στο χώρο», επισήμανε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, έγινε σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση που είχε με τον κ. Παπανδρέου, λέγοντας πώς υπήρχε μια εποικοδομητική διάθεση για το μέλλον του χώρου, με δεδομένα τις καταστάσεις που αλλάζουν στην Ευρώπη, την ατζέντα που υπάρχει στη χώρα, και την κυβερνητική πολιτική, η οποία – όπως είπε- «αφιερώνεται σε λίγους και δεν ανοίγει την ανάπτυξη στον κόσμο όπως θα έπρεπε». «Αυτό που μένει από τη συζήτηση είναι μια ειλικρινής αγωνία όλων μας για το πώς θα πάνε τα πράγματα στην παράταξη από δω και πέρα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γερουλάνος, δήλωσε ότι συνεχίζει κανονικά τη διαδικασία συλλογής υπογραφών έως την Πέμπτη που λήγει η προθεσμία. «Είμαι πολύ ευχαριστημένος, αυτές που έχουμε μαζέψει μέχρι σήμερα είναι από ανθρώπους που δεν έρχονται ως ένα “πακέτο” από κάπου, αλλά μπήκαν μόνοι τους στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα μας, επέλεξαν ενεργά να υποστηρίξουν αυτή την υποψηφιότητα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά μας προς όσους νοιώθουν ότι η πολιτική δεν τους εκπροσωπεί», υπογράμμισε. «Προχωράμε μπροστά», ήταν η απάντησή του, στο ερώτημα εάν υπάρχει περίπτωση να αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Σύμφωνα με τον υποψήφιο για την προεδρία του Κινήματος, το διακύβευμα για το ΚΙΝΑΛ είναι να γίνει ένα σύγχρονο κόμμα, «με σύγχρονο καταστατικό, ανοιχτό στην κοινωνία που να μεταφράσει τις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε, σε προτάσεις που αφορούν τον κόσμο σήμερα». «Η ταμπέλα μπαίνει στο τέλος μιας διαδικασίας. Πρώτα ξεκινάμε με θέσεις, μετά το καταστατικό που θα ανοίξει το κόμμα στην κοινωνία, με μια εξόρμηση να βρούμε το πολιτικό προσωπικό που θέλει να μπορεί να υποστηρίξει τις θέσεις μας και από εκεί και πέρα μπορείς να πας σε οποιαδήποτε αλλαγή ταμπέλας. Ο κόσμος έχει βαρεθεί και δεν ανέχεται άλλο να αλλάζουμε από μέρα σε μέρα το όνομα και να ελπίζουμε ότι αυτό θα στείλει ένα άλλο μήνυμα», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το θέμα των συνεργασιών, ο κ. Γερουλάνος υπογράμμισε πως εάν υπάρχει μια οποιαδήποτε αδυναμία ενός κόμματος να σχηματίσει κυβέρνηση, οφείλουν τα υπόλοιπα κόμματα να κάτσουν κάτω και να συζητήσουν.

«Σε ποια βάση θα γίνει η συζήτηση; Στο πώς θα μοιράσουν τις καρέκλες ή για το πού θα πάει η χώρα, κάτι που προϋποθέτει να υπάρχει μια πρόταση; Η δική μου πρόταση είναι πολύ συγκεκριμένη. Αν θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα, πρέπει να ξεκινήσουμε από μια βαθύτατη και ριζοσπαστική αποσυγκέντρωση της εξουσίας. Πρέπει να φύγει η εξουσία από το Μαξίμου και 10 υπουργούς και να πάει όσο πιο κοντά γίνεται στον πολίτη», διευκρίνισε ο ίδιος.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος